Menyesal Beli Ayam Epik Marrybrown

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Menyesal Beli Ayam Epik Marrybrown | Sabtu lepas, buat pertama kalinya keluar berenam ... Baby masih kecil tapi dah lepas 2 bulan. Mula macam berat hati juga nak jenjalan sebab kecik lagi, tapi si kakak-kakaknya dan suami dah bosan juga sebab asyik terperuk dalam rumah sejak MF bersalin... Mau tak bosan kan...  2 bulan tu... Jadinya, dah lepas 2 bulan dah... Keluarlah dari kepompong... Haha...


Tekak pakat teringin nak makan Big Apple 🍩 sebab lama tak makan... Mencarilah cawangan Big Apple di Johor ni... Mulanya ingatkan masih ada cawangan di Taman Universiti Skudai... Sekali dah takde rupanya. Cawangan yang kira dekat jugalah, iaitu di Giant Plentong.

Dari Skudai, terus ke Giant Plentong menerusi Highway Pasir Gudang. Sekejap je dah sampai. Sebab jalan tak banyak sangat kereta.

Elok sampai... Jam dah 12 tengah hari 🕛  periuk dah berbunyi minta diisi. Tempat lain takde dah kalau nak makan kat Giant ni.. melainkan di Marrybrown je. Ntah kenapa, selesa makan di situ.

Jadi, seperti biasa menu kami anak beranak... Suami semestinya Mee Kari Marrybrown 🍜, dan MF pula mestilah menu terhangat yang hanya ada di Marrybrown iaitu Tower Burger🍔.... Dan untuk anak-anak Nasi Lemak Marrybrown🍛...

Tower burger Marrybrown

Mee kari Marrybrown

Masa datang menu tu kat meja... Ternampak kelainan pada ayamnya. Eh.. lupa ni resepi ayam yang tengok dok promo kat tv tu kan.. Ayam Epik Marrybrown 🍗... Nampak menarik.

Nasi lemak Marrybrown

Menyesal Beli Ayam Epik Marrybrown

Terus lah mencuba ayam dulu... Perghhh... Menyesal beli... Menyesal beli satu je..  sedap weyhhh... Lain sungguh rasanya berbanding ayam goreng lain.

Memang lain benar rasa rempah ayam ni... Pedas tak pedas sangat, yang penting rempah tu sampai ke isi-isi dan ke tulang-tulang tu hah!

Memang sedap baq hang... Rugi betul beli satu je..  jadinya sebelum balik, suami order lagi 2 ketul bungkus bawa balik... Anak-anak pun bukan main suka makan ayam epik Marrybrown 🍗 ni.. sebab memang sedap... Pedas, masin dan semua cukup rasalah... Yang penting memang tak berminyak ayam goreng epik ni... Memang terbaik!

Lepas dah kenyang perut makan Marrybrown barulah singgah kat Big Apple beli donut pula.. 

Haish.. dok cerita pasal ayam epik ni rasa nak pergi lagi Marrybrown beli ayam epik. Nasib baik rumah jauh je .  Kalau dekat memang tak jemu ku membeli jawabnya..

Tak pasti ayam ni sampai bila ada kat Marrybrown tu, tapi harapnya masih ada sebab tak puas pula makan yang hari tu berebut dengan anak-anak je lebih... 😁

Post a Comment

3 Comments

  1. saya pon lagi suka ayam di mb bubur semuanya suka mb
    almaklumlah bekas staff mb 😉😉
    joho byk cawangan mb MF..
    so, senang mana mana nk p..

    mcm sy skrg ddk terngganu.. pernah jumpa MB nun di kuala krai.. nak ke sana mau dkt 2 jam hahahahadoii..

    ReplyDelete
  2. Serious ke sedap?
    Nak try lah nanti..huhii

    ReplyDelete
  3. ish3 awak ni dik, buat akak pun rasa nk try ayam marrybrown nih... teringat dulu2 kt bandar pontian tu masa akak sekolah rendah yg ada cuma marrybrown, akak beso skit baru ada kfc n skrg baru ada mcd n pizzahut... kira marrybrown tu mmg dh kenal dr kecik... dia punya nasi lemak mmg pujaan klu singgah msti amik menu tu... sambil kenang zmn2 kecik hehehe...

    nnti nk tryla ayam epic nh, org dh kata sedap kita try jgk lah kn

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^