div id='header-inner'>

Ayam Goreng Sweet and Spicy

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Ayam Goreng Sweet and Spicy | Alhamdulillah... Hari cuti umum di Johor hari ni... Apa lagi boleh buat melainkan memeriahkan perut dengan makanan yang sedap...

Kali ni resepi dari facebook lagi... Ayam goreng sweet and Spicy...

Tengok bahan mudah dan sedia ada kat rumah... Request suami belikan kepak ayam aje...

Terus aje sediakan bahan yang ada...

Semudah ABC nak buat ayam ni... Bahkan yang MF buat ni MF frozen kan.. Tak terus goreng pun...

Ayam Goreng Sweet and Spicy

Ayam Goreng Sweet and Spicy

Ayam Goreng Sweet and Spicy


Bahan-bahan :

  • Kepak ayam- siang n bersihkan, kalau tak nak guna wings boleh aje tukar part ayam yang korang suka.
  • Kicap manis
  • Sos tiram
  • Madu
  • Sos cili pedas
  • Serbuk cili
  • Serbuk black pepper
  • Bawang putih dan halia
  • Garam dan gula sebagai perasa.


Cara membuatnya :
Campurkan semua bahan dan perap kan dalam 30 minit.. Lagi lama lagi bagus. Macam MF masukkan dalam plastik kedap udara, dan frozen kan dalam peti sejuk... Nak makan, masak aje bila-bila...

Nyah beku kan ayam, bila dah betul-betul nyah beku, goreng dalam minyak yang betul-betul panas.

Ayam Goreng Sweet and Spicy


Dah masak, taburkan dengan daun parsley dan siap untuk dimakan...

Macam MF masak ni kurang pedas... Tapi memang sweet... Tak puas pula buat sikit aje... Hehe... Nak lebih pedas, masukkan lebih sos cili dan serbuk cili...

Mudahkan... Selamat mencuba... 

Catat Komen

2 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)