div id='header-inner'>

RUMAH BEBAS BAKTERIA DAN SERANGGA DENGAN PRODUK LERY GROUP

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)



Serangga dalam rumah satu masalauh sejagat kan… Rumah siapa takde serangga??? Hihi… tak logic rasanya kalau takde, paling kurang pun mesti ada semut..sebab semut adalah haiwan yang hidup dulu dari manusia. Jadi, nak halau semut dari hidup kita memang susah kan… 

Serangga yang banyak dalam rumah merimaskan. Terutama serangga yang boleh ancam kesihatan kita seperti lipas, tikus dan lalat… semua juga boleh ancam manusia jika terlalu banyak… memang tak senang duduk kalau banyak serangga tambah pula rumah ada anak kecil ni… 

Masalah ni memang merimaskan, suami MF memang jaga betul la bab serangga ni… bab lalat siap kami pasang jarring lalat di tingkap rumah, tapi tu pun masuk juga, sebab lalat terbang kan… lalat ni haiwan yang kotor dan bawa bacteria… bacteria ni yang membawa penyakit kepada kita. Tu yang anak sakit je kengkadang. 

Kalau semut pula menggigit, dah la anak-anak MF ni kulit sensitive, kena gigit nyamuk atau semut mula jadi kudis…dan tinggal parut.. aduhh… tak best betul.. kecil-kecil dah berparut kan… 


Kini, MF rasa masalah ni bukan masalah lagi selepas MF diperkenalkan dengan produk dari LERY GROUP… eh.. apa yang istimewa sangat produk ni??? Sebab istimewanya ialah… produk ni berasaskan tumbuhan semulajadi… dan tumbuhan tu yang memang MF tahu sangat keberkesanannya… iaitu Pokok Serai Wangi… 

Orang kata pokok ni menghalau serangga, memang betul dan terbukti pun pokok serai wangi ni boleh halau serangga… Sebab MF sendiri pernah guna daun ni yang original sebab kat kampong MF memang ada pun pokok serai wangi ni… MF pernah ambil daun serai wangi ni, dan letak ditempat-tempat yang semut, lipas dan lalat suka… Pernah juga letak di dalam kereta sebab elak tikus masuk bahagian enjin.. maklumlah dok di Bandar banyak tikus Bandar… 

Tapi, tu cara tradisional… Kini tak payah nak susah payah ambil daun lagi dah.. sebab nak dapatkan daun tu kat kampong kan… jauh… jadi dengan produk LERY GROUP yang berasaskan MINYAK PATI SERAI WANGI dan FORMULA yang dihasilkan adalah istimewa di mana TIADA BAHAN KIMIA, TIDAK KANDUNGAN DEET, TIADA KANDUNGAN ALKOHOL dan yang paling penting adalah SELAMAT UNTUK KANAK-KANAK.

Serai wangi ni pokok istimewa ciptaan Ilahi untuk keperluan manusia sebenarnya… Antara kelebihan pokok ni… 
  • serai wangi merupakan agen pembersih yang semulajadi untuk membunuh bakteria.
  • serai wangi mampu mengatasi masalah bau yang kurang menyenangkan.
  • serai wangi merupakan agen anti fungus.
  • serai wangi merupakan agen penghalau serangga seperti lalat, cicak, semut, lipas, tikus, pepijat, agas-agas dan sebagainya.
  • serai wangi agen penghalau nyamuk terutama aedes dan zika.
  • serai wangi mampu menjadikan kulit menjadi lebih lembut dan lembab.
MF guna serai wangi yang original untuk jadikan mandian herba sebagai pemanas badan terutama wanita lepas bersalin dan dalam masa yang sama dapat mewangikan badan.

Produk dari LERY GROUP yang berasaskan serai wangi ni lengkap untuk kegunaan seisi rumah. Antara produk yang diperkenalkan oleh LERY GROUP ialah:

2 in 1 Multipurpose Cleaner & Insects Repellent.


Didatangkan dengan 3 saiz iaitu - 10 liter berharga RM169.00, 1 liter berharga RM16.90 dan 500ml berharga RM9.00

Fungsi:
  • 80% agen penghalau serangga seperti lipas, semut, cicak, lalat, lipan, tikus dan sebagainya.
  • Dapat mengurangkan bau hapak pada sofa, karpet, tilam dan bantal.
  • Dapat membunuh pepijat pada tilam, bantal, sofa dan karpet.
  • Dapat membersihkan sebarang permukaan seperti lantai, kabinet, meja dan sebagainya.
  • Dapat menghilangkan kotoran degil seperti kotoran yang bergetah dan gris.
  • Dapat menghilangakan kotoran degil pada pakaian.


Cara Penggunaan:
  • Hanya perlu campurkan 2 penutup sukatan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dengan setengah air baldi (bagi 1 botol 1 liter atau 10 liter) dan mop.
  • Untuk masalah serangga serius, para pelanggan perlu mengemop sebanyak 2 kali sehari untuk 3 hari berturut-turut.
  • Untuk tujuan mencuci lantai, tandas dan sebagainya, hanya semburkan sedikit mengikut anggaran masing-masing, kemudian sental dan bilas.
  • Untuk tujuan mengelap sebarang permukaan seperti meja, cermin, tingkap dan sebagainya, hanya semburkan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dan lap. Tidak perlu bilas sebagainya, hanya semburkan 2 in 1 Multipurpose Cleaner dan biarkan. Semburan perlu dilakukan 2 kali setiap hari untuk 3 hari berturut-turut.


Insect Repellent 


Insect Repellent juga didatangkan dengan 3 saiz iaitu:
55ml berharga RM 7.90 (dalam bentuk spray), 1 liter berharga RM 30.00, 500ml berharga RM 15.00 dan 10 Liter berharga RM300.00
Fungsi:
  • 100% bertindak sebagai agen penghalau serangga dan tikus (terutama masalah serangga yang serius)
  • Bertindak sebagai pengganti kepada AEROSOL yang TIDAK merbahaya kepada kanak-kanak.
  • Bertindak sebagai 100% agen untuk mencegah dan menghilangkan bau bilik yang hapak.
  • Bertindak sebagai aromaterapi yang berfungsi melegakan tekanan emosi dan membunuh bakteria di dalam udara.
  • Bertindak sebagai penghalau semut dan serangga yang lain pada tumbuh-tumbuhan.
  • 100% dapat membunuh anai-anai.


Cara Penggunaan:
  • Hanya semburkan Insect Repellent pada bahagian yang diinginkan. TIDAK PERLU dilap.
  • Untuk masalah serangga yang serius semburkan 2 kali setiap hari untuk 3 hari berturut-turut.
  • Untuk masalah bilik yang berbau hapak, campurkan Insect Repellent dengan sedikit air (mengikut anggaran masing-masing dan keluasan bilik) ke dalam mesin aromaterapi dan pasangkan untuk setiap 1/2 jam (mengikut tahap masalah bau hapak tersebut).
  • Untuk mengelakkan dari serangga pada tumbuh-tumbuhan, hanya semburkan Insect Repellent pada tumbuh-tumbuhan dan biarkan.


Citronella Shower Gel Anti Aedes & Zika (500ml) berharga RM16.90

Fungsi:
  • Bertindak sebagai gel mandian yang mencegah dari terkena gigitan nyamuk Aedes dan Zika.
  • Melembutkan kulit.
  • Menyegarkan badan.
  • Air bilasan mandian yang mengalir ke saluran paip dapat menghalau serangga-serangga yang berada di dalamnya seperti lipan, cacing halus dan semut.
  • Mengharumkan bilik mandi.
  • Dapat membunuh bakteria pada kulit.
  • Dapat dijadikan sebagai losyen bagi mencegah gigitan nyamuk terutama apabila menyertai aktiviti perkhemahan dan merentas desa.


Cara Penggunaan:
  • Letakkan sedikit Citronella Shower Gel Anti Aedes dan Zika pada tapak tangan dan campurkan sedikit air dan lumurkan pada badan serta bilas.
  • Bagi penggunaan losyen, hanya lumurkan sedikit pada lengan dan kaki atau leher sebelum memulakan aktiviti perkhemahan dan merentas desa.


Moisturising Hand Wash (500ml) berharga RM15.90


Fungsi:
  • Dapat membunuh bakteria pada tangan.
  • Dapat melembutkan tangan.
  • Air bilasan tangan yang mengalir ke dalam saluran paip dapat membunuh serangga di dalamnya.


Cara Penggunaan:
  • Letakkan sedikit cecair pencuci tangan pada tapak tangan, gosok dan bilas.



Travel Pack (Shower Gel, Hand Wash & Insect Repellent) berharga RM29.90


Serius, memang berkesan produk ni halau serangga.. baunya pun wangi ya amat...

Kalau tengok semua produk LERY GROUP ni ada pelbagai saiz dan kegunaan… Maknanya semua orang tak kira orang perseorangan, orang yang suka travel, sekolah ke, atau sesiapa sahaja boleh guna produk ni dengan harga yang memang mampu milik… Memang tak mahal mana bagi MF…
Kat mana nak dapatkan produk ni??? Tak susah… zaman teknologi ni kan… mudah nak dapatkan produk ni… mana lagi kalau bukan di LAZADA MALAYSIA.


Dan untuk makluman semua, produk keluaran LERY GROUP boleh didapati melalui LAZADA Malaysia dan GJ Mart di AU2 Keramat, Pasaraya As Syakirin Melawati dan Suri Halal Mart, Ukay Perdana. Manakala, pada awal tahun 2017 nanti, produk-produk LERY GROUP bakal dipasarkan di pasaran runcit melalui rangkaian hypermarket di Malaysia.

MF syor sangat kita semua pengguna kat Malaysia ni beralih kepada produk yang lebih selamat tanpa bahan kimia ni… 

Why You Should Choose LERY GROUP’s Product
  • Because we are concerns on your personal or corporate branding as well as your needs.
  • *Your Corporate Image or Personal Image Your Needs are Our Responsibility*
  • Because our products are based on 100 % herbs.
  • Because *Your satisfaction is Our Need!* and the perception and comments from our customers on our LERY's products are our Priority.
  • Because our dedicated teams in R & D as well as Quality Control are always concerns on the good quality of LERY's products.
  • Because our dedicated team in Customer Satisfaction Audit Department is always concerns on the needs of our customers


What is So Special About LERY GROUP’s Product?
• To repel insects, cockroaches, aedes, zika, rats, or bed
• To clean your floor, kitchen, clothes, wall, glass and m
• To reduce bad smells from carpets, floor, mattress, pil
• To kill bacteria in the air
• To reduce your cost for pest control and also to preven related to pest
• To relieve stress
• Safe for children
• No alcohol
• No DEET
• Can be the alternative products for aerosol

So, memang highly recommended untuk semua guna produk ni.. memang patut dah kita beralih kea rah produk yang lebih selamat tanpa bahan kimia… Lagipun produk berasaskan Serai Wangi memang MF tak ragu-ragu lagi nak guna sebab memang terbukti berkesan pun… 

UNTUK MAKLUMAT DAN INFORMASI LANJUT:


LERY GROUP SDN. BHD.
SC-SG-24, JALAN UP1/1D
SPRING VILLA , UKAY PERDANA
68000 AMPANG, SELANGOR DARUL EHSAN

MALAYSIA.

HOTLINE:
+6016 644 9105

CUSTOMER CARE HOTLINE:
+6019 296 9756

Catat Komen

0 Ulasan