div id='header-inner'>

BILA MOOD KE DAPUR ITU DATANG!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Perempuan tak pandai masak takpe... asalkan rajin memasak... Lama-lama jadi pandai...

Tapi nak datang rajin tu kena ada mood...

Inilah hasil bila mood ke dapur tu datang...


Ni mood rajin ke dapur datang...
Bila rajin, resepi paling leceh nak buat pun tetiba jadi rajin bila mood tu datang... Jadilah semalam, ayam goreng pandan dan cucur sayur mayur warna warni.

Siap makan pagi, tengah hari, petang malam boleh dimasak. tapi bila takde mood tu, dapur pun malas nak masuk kan...

Tips nak bagi orang perempuan ni rajin ke dapur... orang lelaki kena la rajin juga iaitu

1. Rajin-rajin lah puji masakan kaum hawa ni bila diorang dah masak..

2. Bagi idea diorang nak masak apa. Kalau isteri tanya nak masak/makan apa... bagilah idea... janganlah jawab "masaklah apa-apa"

3. Jangan komplen sentap. Kalau nak komen boleh tapi ikut cara Rasulullah s.a.w..  tegur dengan hikmah... bukan tegur sentap...  teguran camtu buat perempuan terus takde mood nak ke dapur dah...

Ok.. moga bermanfaat... asalnya nak buat coretan pendek je... dah jadi panjang pula entry ni.. Hehe...

Catat Komen

3 Ulasan

  1. Wah, rajin la sis masak.. Tapi takpe, ada jugak yang jadi tukang makan, macam saya sorang2 nie, huhuhu memang tak la nak masaknya... =)

    BalasPadam
  2. bila ada mood tu,macam2 nak buatkan...tapi kalau barang xde..habislah mood nak masak best2..haha

    BalasPadam
  3. wahhh sedap cucur ngn ayam pandan tuh...

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)