div id='header-inner'>

Yang Dirisaukan Bila Harga Minyak Petrol Naik!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Minyak naik harga pula untuk bulan April 2016. Walaupun kenaikkannya sedikit, tapi kesannya besar.


Memang risau bila harga minyak naik. Yang paling risau ialah kenaikan harga barang. Kesempatan ni banyak diambil oleh peniaga.

Bila harga minyak turun, tak pula peniaga ni turun. Tapi bila minyak naik harga, mula la sibuk nak naikkan harga atas alasan kenaikan kos minyak.

Dah la harga barang sekarang serba serbi dah mahal... Tapi hadap juga kan... Terpaksa la potong kos yang mana patut dan berbelanja ikut keperluan sahaja.

Harapan bulan depan turun la balik harga minyak nih...
Terasa sangat walaupun naiknya sekadar 10 sen atau 20 sen je.
Itulah hakikat kehidupan zaman sekarang ni..
Hadap je la selagi mampu.. yakin rezeki tu dari Allah...
Syukur dengan apa yang ada asalkan hidup tak meminta-minta tu dah kira syukur dah...




P/s: Gaji stuck 3 bulan, mula mengorek duit tabungan yang ada... itulah kelebihannya menabung kan.. boleh guna time tak terduga.

Catat Komen

6 Ulasan

  1. Malam semalam kan..penuh stesen minyak orang berpusu2 amik minyak...adoii..

    BalasPadam
  2. Turun naik je minyak ni. Stres..

    BalasPadam
  3. Betul tu, takdenya peniaga nak turunkan harga waktu harga minyak turunlah. Makin naik dan terus naik ye ada. Semakin terasa bila ditambah dengan kesesakan jalanraya. Sedih je tengok meter minyak tu cepat nau kehausan minyak minta diisi semula.. huhuhu..

    BalasPadam
  4. my self semalam kan , shell jalan semenyih tu habis pulak RON97, terpaksa tuang 95. Wassap group kata 2.80... rupanya 10 sen saja naik.

    BalasPadam
  5. Salam, minyak naik lagi wuwuwu...and gila lah, gaji akak 3 bulan belum dpt lagi ke kak? Adoi, boleh pening pk~ haha

    BalasPadam
  6. hal petrol ni aida x amik pot da,maria.
    sebab 3 hari sekali tuang minyak kan.
    demi carik rezeki halal berulang jauh utk anak2.
    ntah nape la ekk naik turun naik turun :( bikin sakit jiwa.
    ntah pe percaturan nyer dlm naik, turun, naik, turun...

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)