Ticker

6/recent/ticker-posts

Segalanya Baru Di Tahun Baru!

Sekadar coretan peribadi untuk diabadikan dalam blog yang tak seberapa ni...

Alhamdulillah... Hari ni bermulalah episod baru di tempat kerja yang baru dengan suasana baru, rakan sekerja dan pentadbiran yang baru...

MF rasa, satu transformasi yang totally berbeza dengan sekolah lama MF di bandar metropolitan Kuala Lumpur dulu...

Jika dulu sekolah besar... Sekarang sekolah kecil sahaja...
Jika dulu sekolah bandar... Sekarang sekolah luar bandar...
Jika dulu pelajarnya ramai lebih seribu orang, sekarang pelajarnya tak lebih 300 orang...
Jika dulu hanya ajar menengah rendah...sekarang kena ajar menengah atas yang teratas... Fuhh.. Gaya macam naik pangkat mendadak... Tak pasal kena cari buku, study balik sukatan menengah atas pula nih...
Jika dulu rakan sekerja 100 orang lebih... Sekarang rakan sekerja termasuk staff sokongan hanya 30 orang lebih...
Jika dulu lihat hutan batu.. Kini lihat kehijauan gunung ganang yang tenang dan sejuk.. Jauh dari kesibukan kota...
Jika dulu dikelilingi dengan rakan sekerja majoriti perempuan... Kini majoritinya lelaki...

Memang transformasi betul... Nak kata kejutan budaya ye juga lah.... Cara kerja yang berbeza...  segalanya baru dan berbeza di tahun baru...

Apa pun... MF bersangka baik dengan Allah..  MF yakin... Apa yang Allah beri itu yang terbaik... Walaupun masa mohon sekolah lain...tapi dapat sekolah lain... MF redha... Sekurang-kurangnya MF lulus permohonan tukar berbanding kawan lain kan... Syukur di situ...

Baru sehari pergi sekolah kan.. Masih banyak yang perlu dipelajari.. MF kena sesuaikan diri dengan persekitaran yang ramai rakan sekerja lelaki... Sebab MF jenis segan dan pemalu sikit... Adeehhh... Lemah betul bab nih... Tapi tak pe lah... Atas urusan kerja kena la buang rasa malu tapi dalam masa yang sama jaga ikhtilat kan... Insha Allah... 

Apa pun... Harapan di tahun baru.. Adalah selari dengan apa yang MF katakan dalam alasan isi eg-Tukar tuh... Iaitu... Untuk memotivasikan diri dan meningkatkan semangat kerja di tempat baru...

Moga lebih bersemangat di tempat baru... Insya Allah...  moga Allah permudahkan segala urusan...  


Catat Komen

4 Ulasan

  1. Allah Ya Baari' sis ada sebab Dia aturkan sis ke sana....

    BalasPadam
  2. all the best kat tempat baru kak MF ^_^

    BalasPadam
  3. wahh.. transformasi betul.. hee semoga semuanya dipermudahkan, kak :D

    BalasPadam
  4. laaa baru tahu Kak MF cikgu rupanya.. bestnyaa mengajar..
    ye semalam cikgu2 da mula kerja kan.. meeting =)

    selamat kembali ke sekolah..

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^