Borong KekTiramisu KFC!

3
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Dah jadi kegilaan pula... Ni suami angkara suami mengidam la ni... Orang lelaki mengidam memang over kan... opss... mengidam je.. takde makna lain sebalik rasa mengidam tu ye... terus terang sebelum ada yang buat spekulasi pula...

Dah sebulan lebih en.somi mengidam nak makan kek tiramisu... ni la gara-gara melayan sangat page resepi kek di facebook... dah terasa nak makan... Ingat nak order dari orang sebelah.. Tapi terasa malas plak.. sebab dia ambil order sekali banyak... kesian plak dia nak berhempas pulas sebab nak siapkan kitanya punya order je kan...

Jadi, rasa tu berlalu je... tapi tak hilang... Hinggalah semalam... lapor punya pasal.. malas nak masak dan keluar beli, orderlah KFC Delivery... Memula order order Variaty box je.. Sekali en.somi terpandang ada kek tiramisu... Murah la juga RM4.85 je setiap satu.. Terus la order.

Tunggu order sampai... Hmm.. Kek tu yang dimakan dulu sebab dah mencair... Hmmm... Sedap hingga menjilat jari...

Tak puas makan rupanya sebekas je kan... Disuruh lagi kita order lagi... Tapi malangnya KFC Delivery dah tak ambil order sebab dah lewat malam.. Jadi, set date kat situ order untuk keesokan harinya...

Tepat masa, pagi semalam KFC hantar sampai depan pintu... Ambil ko... 10 kotak order... Hmm... Puas makan...

Sedap kek tiramisu ni... Sebab original dari Italy... Diimport oleh KFC dan halal la... Sebab ada logo KFC dan Halal tu.. Memang sedaplah sebab original tiramisu macam resepi yang pernah MF kongsikan di entry ni. 

Harga tu kira murah la juga sebab original kan... Ikutkan tak puas makan... Si kakak siap tantrum tu nak makan je lagi... Tapi dah warning... Sehari satu je.. 

Sesiapa belum rasa, boleh rasa... Sedap la kat anak tekak kami... Tapi tak tahu la anak tekak orang lain kan... 

Hai la tiramisu.. Menghantui betui... MF share resepi je ye... Tapi tak berapa rajin nak buat... Haha.. Sebab tengok bahan tuh, tak reti nak cari... Ceh.. Alasan la kan... Tapi sebenarnya tak berapa rajin pun nak buat kek ni... Beli je sonang... Hehe... 

Catat Ulasan

3 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

  1. Memg sdp lya klau bli kfc msti bli ni kek tiramisu

    BalasPadam
  2. 10? banyak tu kak.. haha Lissa belum rasa lagi.. nak try lah nanti :D

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

Catat Ulasan
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !