GprlGfG6Gpr8TSG8Gfd9GUY7TY==

Perodua Bakal Keluarkan Kereta Sedan Tahun 2016???

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Lepas isu kereta Myvi, tak bermakna Perodua serik untuk keluarkan kereta lagi.. Berita terkini, Perodua bakal keluarkan kereta jenis Sedan pula... Wah... dah bersaing dengan Proton la gini kan... sebab kat Malaysia.. yang pelopori kereta Sedan ialah Proton. 
Perodua Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Datuk Aminar Rashid telah mendedahkan beberapa maklumat mengenai yang akan datang sedan Perodua - yang kini kita tahu yang akan diberi nama kod D63D.
Sedan itu telah diluluskan dan kini dalam peringkat prototaip. Perodua telah menilai enjin, platform dan penghantaran. Platform yang digunakan harus menjadi platform Toyota / Daihatsu sedia ada, walaupun tidak ada petunjuk lagi di mana yang ia boleh.
Sekarang ni masih peringkat pembuatan la.. Betul atau tak kita tunggu dan lihat. Dikatakan juga kereta Perodua Sedan ni bakal dilengkapi dengan sistem keselamatan dan enjin yang mantap.. Tak kisah la kan.. asalkan harga berpatutan la.. dan mampu milik... 

Bagi MF, kereta canggih, cantik selamat macam mana pun, tapi kalau pemandunya takde adab, pentingkan diri sendiri ketika dijalan raya.. takde makna je kereta tu mahal, cantik menarik ko memang da boom pun kan... jadi, kalau dah kereta dah cantik.. akhlak pemadunya kena la cantik, baru la ada gaya ye tak... 

Ini rupa gambaran kereta Perodua Sedan yang bakal dikeluarkan tu...
Back View2016

Sumber rujukan: Paultan.org

Cantik juga tengok kereta ni... gaya macam Toyota Vios pun ye juga... Harapnya, kereta ni mampu milik, jimat tenaga dan tahan lasak.. maknanya takde la tekan bonet pun kemek kan.. Boleh tahan juga design kete ni... kalau warna biru ke, merah memang cun gak ni kan.. amacam pendapat kengkawan??? Ada hati nak beli kete baru tahun depan... boleh la kumpul duit sekarang.. hehe... 

5Ulasan

  1. macam vios ada..my almera pon ye...harap2 mampu milik la...


    Jemput singgah ke blog saya:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com

    BalasPadam
  2. wah kereta malaysia dah maju. hihi. cantik jugak gayanya tuh (h)

    BalasPadam
  3. Design exactly macam Daihatsu Ayla sedan.

    BalasPadam
  4. Dah bersaing dgn proton lah mcm ni kan.. menarik juga nampaknya..

    BalasPadam

Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ