WW ~Perbezaan Minyak Petrol Mengikut Jenis Pam Minyak!~

Maria Firdz
7
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)






Bezakan... terutama RON97...
Warna yang pekat, dikatakan minyak yang lebih menjimatkan...

Betul ke???
Mungkin ada yang pernah guna boleh share pengalaman di ruangan komen... 

~Sharing is Caring~


Sumber:Facebook

Catat Ulasan

7Ulasan

Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

  1. entah la..tak perasan pulak minyak nya cemana..heheh

    BalasPadam
  2. saya tak pasti, tapi yang pasti, saya pengguna setia BHP.
    kecuali bila balik kampung jer baru saya guna Petronas,
    (kebanyakkan RnR cuma ada Petronas dan Shell sahaja).
    saya dapati, bila untuk perjalanan jarak jauh bila balik kampung, ron 97 sangat lambat habis (lebih jimat),
    tetapi untuk perjalanan jarak dekat ulang alik kerja, saya dapati ron 95 lebih tahan lama.
    ini untuk penggunaan motorsikal Honda Future saya la.
    #blogspot:rawatankanser2013

    BalasPadam
  3. kalau ada org yg share pasal ni ok jugak..nak tau mana yg terbaik dan jimat

    BalasPadam
  4. Kalau ikut kepekatan warna tu.. petron, BHP, Shell, caltex dan last sekali Petronas.. huhuuu.. Nurul pengguna BonusLink.. tempat ke3 nampaknye

    BalasPadam
  5. Nampak berbeza ..tak perasan pulak selama duk isi minyak tak penah check huhuhu

    BalasPadam
Catat Ulasan

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !