Ticker

6/recent/ticker-posts

Cara Unfollow Bloglist yang tak best

Dalam dok terjah blogger2 yg aku follow.. terpandang satu blog ni.. haishhh... cmne leh masuk bloglist aku plak.. blog dari indonesia.. ok.. xpe la dari indon, yang tak best.. rupanya blog tu blog porn... korang faham kan... haisshhh.. memalukan kaum betullah.. camne aku boleh follow blog sebegitu plak... so.. cari dan mencari macam mana nk unfollow balik... 


Kalau view dashboard yg dulu... ada button "Add" dan "manage" kat tepi bloglist yg kita follow.. sekrang xde dah... kena tahu cara nya la.. sebab, cara mudah, klik balik button join site atau "follow" untuk kita unfollow tu.. pun boleh.. tapi masalahnya,, blog tu xde plak button "join this site" atau button "follow".. haisshh.. mcam mana aku boleh terjebak nih.. 

So, godek dan godek... haa... jumpe caranya... menggunakan " View in Google Reader"


lepas klik gmbar yg aku tunjuk kat atas tu... korang klik plak button yg ku paparkan mcm kat bawah tu..


Lepas tu clik kat subcripstions...  then ikut langkah seterusnya...


Akhirnya dapat juga delete blog yag tak berkenaan tu... haasiihhh.. moga xde lagi blog pelik yg ter'follow' pas ni.. 

Aku juga berguru dari sini

Catat Komen

12 Ulasan

  1. Ish2! Blog porn pun ade ? Kadang2 kita tak perasan kan ? Tu yang kena rajin tapis2 bloglist.. =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu lah.. Lau dr indon mmg byk psl porn ni.. Wpun tajuknye lain...

      Padam
  2. owhhhh, ini untuk kita lekatkan google+ dengan blog kita je ke or yang tak guna google+ pun boleh??

    BalasPadam
  3. Ohhhh tq.. Ada pun caranya.. Saya pun ada gak terfollow blog2 yang agak kurang enak. Iyelah kalau asik duk kutuk orang lain pun tak best gak kan. Lagi pun my daughter pun rajin baca blog yang ada kat list saya. Bila dia baca blog yang asik kutuk orang ni kan tak elok untuk pembesaran dia. :)

    Really nice sharing.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul2... Sy pun lau blog psl politik pun sy remove... Huhu

      Padam
  4. tq info ni Mf..sy lama tercari2 cara2 nak removekan blog yg tak best ni..tq..

    BalasPadam
  5. Menakutkn...nk kna tapis jgk ni bloglist sndiri...risau ada kes cenggini...

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^