Review: Minyak Kelapa Dara (VCO)

salam... aik.. entry lagi??? haha.. layan kan aje eea.. hari ni idea aku mencurah2 la.. so, aku curahkan kat sini, bila nak baca, korang klik je ea..atau scroll kan mouse utk baca entry2 terbaru aku ok.. hehe.. 



Kali aku nak review pasal produk yang berasaskan minyak kelapa dara atau virgin coconut oil (VCO).. sekarang ni, ramai dah sedar tentang VCO dan kebaikan VCO ni.. Aku, Alhamdulillah dah 4 tahun bersama dengan VCO, jenama yg aku amik ialah jenama bioasli.. de yang kenal ada yang tak, namun VCO Bioasli dan dieksport ke serata dunia.. smpai org Arab, Afrika dan negara2 barat guna yang ni.. Tapi, apa2 jenama pun bagus, asalkan ianya memang asas dari minyak kelapa dara.. 

Aku mula amalkan minum VCO, masa study di UTM, masa tu amalkan dan smbil berbisnes suka2, alhamdulillah.. mudah je nak berbisnes dgn bioasli, tapi skrang aku dah stop sebab mlas lah.. hehe, aku beli untuk kegunaan sendiri.. setakat ni, dah berbotol2 VCO Pure aku beli.. Kesannya, sejak kenal bioasli VCO tu aku dah tak minum dan x pnh telan ubat batuk lagi dah.. kalau rasa sakit dan perit tekak, cepat2 minum VCO, Alhamdulillah, dgn izin Allah, blh sembuh sebab kelebihan VCO, dia menentang bakteria.. 

Asma aku dah mula reda, sebab kurangkan lendir dan kahak dalam paru2.. Alhamdulillah.. VCO juga baik untuk kulit. Kawan aku pnah buat demo, dia kena gegata yg gatal2 tu, aku bagi pakai dan sapu losyen VCO, Alhamdulillah tak smp 5 minit lega dengan izin Allah.. 

Lepas bersalin, aku menyusukan anak, aku makan pula softgel minyak kelapa dara + habbatussauda untuk supplement banyakkan susu dan untuk kesihatan dalaman.. Alhamdulillah dengan izin Allah kesihatan mkin baik, dan tak mudah letih.. lagipun VCO ni supplement semula jadi, tak de kesan walaupun kita makan ubat lain dan minum-minuman yg de kafein.. cuma kurg la kesnnya pada badan nanti.. 

Ada org kata VCO, blh jadi selusuh, itu tak pasti la, sebab aku tak penah minum, cuma aku mkn mcm biasa je msa mengandung dulu,, Alhamdulillah mudah bersalin, rezeki Allah la tu mudah bersalin kan.. 

So, bagi sapa2 yg nak makan VCO, mula kan ari ni, bagus.. tapi VCO ni semula jadi, kesannya lambat dan akan berksan lama kelamaan kalau anda perasan.. 

p/s: Aku tetap dengan VCO bioasli sebab yakin dgn syarikat bumiputera ni... yg bertapak di Sabak Bernam Selangor.. service yg cepat.. order scara online dan keahlian percuma... daftar ahli terus dapat beli secara terus melalui web tu.. kan mudah.. mmg tak pnh g HQ pun sjak 4 tahun tu.. cuma online sja.. 

Catat Ulasan

10 Ulasan

  1. akak mmng ambik vco ni..baik untuk kesihatan.

    BalasPadam
  2. akak mmng ambik vco ni..baik untuk kesihatan.

    BalasPadam
  3. salam kenal

    ramia yg cakap bagus minyak nie
    tapi saya x pernah cuba layie ! ;)

    BalasPadam
  4. ps : alamak saya pernah masuk sini erkkk .. sbb kenapa lain huhu

    BalasPadam
  5. ramai kata product ni berkesan dan elok... mesti mahal kan?? huuuuuu

    BalasPadam
  6. @iedakak eida sy lama dh follow akk..n slalu baca tulisan2 dan entry akk.. hehe

    BalasPadam
  7. @✿A I N A A✿tak mahal dik, paling murah produk dia RM25 sja dan paling mahal RM60 kalau tak silap... tapi ni produk bioasli..

    BalasPadam
  8. hai hai. cx baru je consume vco ni tp brand lain. but still bumiputera. Alhamdulillah vco mmg baik dgn izin Allah. cx baru consume for 3days but Alhamdulillah. positif sgt :))

    BalasPadam
  9. Memang bagus vco, but the best among the best is yang dihasilkan melalui kaedah cold pressed. Coldpressvco.blogspot.com

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^