Salam semua,..


Lama weh x coret2.. busy je memnjang.... Baru2 ni.. aku de kisahkan pasal Lumia kan... Nak tahu kisah.. blh baca kat sini..

Sekarang, aku blh rasa perbezaan antara android dan software window utk mobile... antara keduanya hmpir sama tapi tak serupa dan skrg aku tahu kenapa org lebih pilih android.. 

Software window ada kelebihan dan kekurangan... kelebihannya, dia umpama "laptop" yg lebih mudah dan memudahkan kerja2 menaip... tapi kekurangannya kurangnya applikasi yg support window ni... 

tetapi android mmg satu software yg dicipta khusus utk mobile... banyak software yg support android... da mudah utk didownload... window lebihnya, lau kita nak menaip, buat kerja mmg sesuai... mobile yg guna perisian window ialah iPhone dan Nokia.. kedua2nya aku dah cuba guna, tapi mmg x serasi dan susah la.. so, sbb tulah aku tukar pakai android sekarang... lebih mudah download dan lebih mesra pengguna.. 

Mobile yg guna software android sony dan smsung.. HTC juga guna android tapi berbeza dgn android yg digunakan oleh sony dan smsung... aku penah kisahkan mmg kurang serasi guna sony, so, aku beralih ke samsung plak skrg.. hubby ku juga guna samsung... dan sangat2 puas hati ... batery pun agak than lama walaupun selalu online dan main game.. blh tahan satu hari lebih... sebab, adanya sistem 'power saving'... so.. mmg puas hati pkai hp samsung skrg.. Alhamdulillah.. dgn rezeki Allah, ada je rezeki utk aku, suamiku da anak ku... yang penting usaha, doa dan sykur dgn kurniaan-Nya walaupun sedikit kurniaan-Nya.. :)

Post a Comment

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama