بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Tebus Point Althea, Ini Yang Jadi Pilihanku | Point Althea bernilai 30USD, sebulan ambil masa nak memilih barang apa nak ditebus.

Masuk cart, buang tambah, macam tulah kerja ku bila belek Apps Althea di handphone.

Setelah ditilik, dibelek… akhirnya cukuplah 3 barang ku tebus untuk mencukupkan jumlah point yang diberi. Tu pun tak mencukupi.

Hajat asal nak tambah duit sikit, cukup 4 barang, tapi masalah pula dengan debit card… akhirnya pasrah je 3 barang… dan ada sedikit point yang berbaki. Halallah kan…

Selesai, pilih dan cashout. Tunggu je bila nak sampai…

Alhamdulillah tak sampai 2 minggu seperti kebiasaan… barang selamat diterima.

Hati berdebar sebab takut barang yang dipilih tak best, tak sedap baunya… dan macam-macam piker.
Balik kerja, terus buka kotak… Cuba satu persatu… FUhh… melting beb…

Bau sirap… opss… bau ros..
Dah dapat barang baru perasan, yang semua bauan tu sama dan dari jenama yang sama tapi bestnya dijual di Althea Korea.. so, memang barang original ok!

althea, althea korea, mamonde, review althea, rose water, soothing gel, hand cream

Tebus Point Althea, Ini Yang Jadi Pilihanku

Apa yang MF pilih untuk mata ganjaran kali ni?

#1 MAMONDE ROSE WATER TONER (250ML)

althea, althea korea, mamonde, review althea, rose water, soothing gel, hand cream

Disebabkan toner yang MF dok pakai dah nak habis, jadi toner ini adalah pilihan MF. Kenapa pilih ni?

Sebab ianya diperbuat daripada air mawar. Rose water memang baik untuk kesihatan kulit. Next entry MF akan kongsikan kebaikannya.

Memang best toner ni, baunya... fuhh.. semerbak bau bunga rose... wangi dan menenangkan... Sooo...romantic... Segar pada muka dan juga minda sebab bau toner nih... memang terbaik.

Yang lagi MF teruja sebab saiz dia... biasa toner saiz comel je... tapi yang... fuh.. gedabak besar ... 250ML kot... Puas la pakai... entah bila nak habis... yang tak sampai 100ml MF pakai pun tahan 3 bulan... kalau yang ni... setahun la kot... Pastinya, MF akan repeat order jika toner ni habis nanti...

Selesai satu produk dah pilih...

Ohhh! lupa harganya... RM56 sahaja... dan MF rasa harga ni berbaloi dengan saiznya... tahan lama kan...

Untuk produk ni MF bagi 5 bintang... sebab memang puas hati.


#2 MAMONDE ROSE WATER SOOTHING GEL (300ML)

althea, althea korea, mamonde, review althea, rose water, soothing gel, hand cream

Soothing Gel ini sebagai menggantikan Aloe vera gel yang dah habis. Jadi, cari punya cari jumpa soothing gel ni...

Bila nampak perkataan "Rose water" MF jadi teruja... Tanpa fikir panjang terus pilih ini...

Tambah dengan review positif tentang produk ni, MF lagi teruja nak guna...

Dapat je produk ni terus guna... Fuhh... semerbak bau rose... dua kali bau macam bau sirap pun ye... haha... terus haus... hikhikhik...

Yang penting, suami MF turut suka dengan soothing gel ni...

Dan yang pasti saiznya besar... 300ML memang besar... tapi main dengan dok picit hari-hari... mau habis juga kan..

Memang best baunya... dan teksturnya yang lembut dan sejuk pada kulit memang best.

MF biasa pakai waktu malam sebelum tidur. Pakai pada tangan, kaki dan leher sebab MF tidur dalam bilik ber'air-cond' jadi, untuk jaga kelembapan kulit... memang pakai ni...

Kadang takde sebab pun pakai... soothing gel pengganti losyen tangan dan badan... lepas memasak dan basuh pinggan pun pakai juga... untuk jaga kulit tangan serta hilangkan bau yang tak menyenangkan...

Harganya...RM31 sahaja... berbaloi dengan saiz dan kualiti...

Memang terbaik soothing gel ni... MF bagi 5 bintang juga..


#3 MAMONDE FLOWER SCENTED HAND CREAM ROSE (50ML)


althea, althea korea, mamonde, review althea, rose water, soothing gel, hand cream

Pilihan ketiga ni dibuat selepas pening nak pilih apa...

Sekali nampak hand cream... hah!boleh la...
Sebab MF memang takde hand cream kan... jadi, terus masuk cart dan check out.

Sekali dapat produk di tangan... terus jatuh cinta dan tak menyesal pilih, walaupun last minit.

Hand cream dengan bauan rose ni... memang terbaik baunya... bau rose segar... seolah-olah ambil bunga ros dan ramas... Memang original bau ros. Baunya tak kuat sangat tapi fresh bau bunga.

Yang paling best... saiznya... 50ml je... comel dan boleh masukkan dalam handbag... hah... memang suka sangat... MF boleh pakai di mana-mana. kalau tak sempat pakai losyen atau soothing gel... MF akan pakai hand cream ni kat tempat kerja..

althea, althea korea, mamonde, review althea, rose water, soothing gel, hand cream

Kadang MF pakai kat kelas selepas mengajar.. sebab pelajar nak salam tangan kita kan... mestilah wangi... pelajar bukan main suka tangan cikgu dia wangi... berkali-kali nak salam.. haha..

hah! satu lagi yang best... Hand cream ni, memang melembutkan tangan... memang best pakai... tak melekit tapi menjadikan tangan kita lembab dan wangi...

Memang suka sangat dengan hand cream ni...

Harganya... RM27 sahaja... memang puas hati... boleh repeat order lagi...

MF bagi 5 bintang untuk produk ni...

althea, althea korea, mamonde, review althea, rose water, soothing gel, hand cream

ITulah 3 barang MF beli dengan point Althea... Lepas beli baru perasan, yang ketiga produk ni dari brand yang sama... dan bauan yang sama... haha...

Apa pun, mamonde dah jadi satu produk feveret MF di Althea... dan yang pasti kalau masuk website atau apps Althea pasti rambang mata tak tau nak pilih apa sebab semuanya best belaka...

Bagi yang belum terjebak... fuhh.. berhati-hati nanti berjangkit... Yang pasti.. Althea memang website shopping produk koreea yang original... sesuai untuk semua.


Sekian.

1 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. Memang menarik semua barangan tu. Berbau ros je kan ;)

    www.maisarahsidi.com

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama