div id='header-inner'>

Keberkatan Dalam Segmen dan Giveaway!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Printscreen dua tahun lepas punya status...

Itulah... Nak join giveaway dan segmen anjuran blogger atau kat mana-mana laman sosial seperti Facebook atau Instagram pun MF tengok juga dulu...

Kalau banner giveaway tu ada gambar tak menutup aurat.. Memang tak join walaupun hadiahnya menarik...

Bukan apa... Bila kena tempelak banner secara automatik kita sebar gambar yang tak tutup aurat.. S3caa tak sedar dosa kita pun turut mengalir je... Dah la tak tegur kawan yang tutup aurat tu... Pastu tolong sebarkan pula...

Walaupun hati kata... Eh.. Aku join segmen je... Tapi kan secara tak langsung tu kan..

Keberkatan dalam join segmen atau giveaway kena ambil kira... Biarlah tak join pun asalkan tak turut melakukan dosa...

Setiap apa kita buat di dunia ada dosa pahalanya... Tak kan terlepas dari dihitung kira oleh Allah Taala...

Muhasabah diri... 

Catat Komen

3 Ulasan

  1. salam , saya setuju , same goes with iklan,
    iklan pon kadang ak menutup aurat, sebab tu tak pasang iklan kat blog

    BalasPadam
  2. betul jgk tu kak maria. lepas ni kte semua kne alert la..huhu

    BalasPadam
  3. Sama kita mf nk join pilih dulu

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)