div id='header-inner'>

Bagaimana Lelaki dan Wanita Melihat Warna


Berbeza bukan... 

Bagaimana Lelaki dan Wanita Melihat Warna

Lelaki dia kelaskan dan kelompok kan... wanita pula pecahkan setiap warna tu dengan lebih detail.. Sebab tu kalau nak cat rumah, kadang bertekak juga suami isteri...

Suami kata buh warna biru je.. isteri akan tanya biru apa??? Biru laut, biru lembut, biru terang...bla...bla...blaa... 

Sama juga jika membeli belah, cari tudung...nak matchkan dengan baju... kena pula baju tu banyak kombinasi warna, lagilah lama memilih dalam membeli tudung... lelaki takde... simple je dia kan...

Suami susah nak faham isteri??? 

Sebab tu, suami-suami tak faham bila:

Isteri dok belek baju dalam satu almari, boleh kata takde baju nak pakai...
Isteri dok tengok kasut kat rak kasut, boleh kata takde kasut nak pakai... 

Jangan pening ea para suami... ini lumrah dan normal kebanyakan perempuan... ada juga perempuan yang simple... tapi seperti aku katakan...kebanyakan... bukan semua ea.. 

Lelaki dan wanita berbeza tapi boleh hidup bersama

Jadi, kita memang berbeza kan... tapi kita boleh bersama dan sehati sejiwaa... kerana apa??? Kerana tautan hati dan cinta anugerah Ilahi... 

Catat Komen

16 Ulasan

  1. Kadang tu geram sngt. Pkai je apa yg ada. Sesuai x sesuai blkng cerita.. (:

    BalasPadam
  2. hihi...memang kak...kalau ikut suami, asal kategori sama, redah jela...kita ni nak betul2 match kan jugak...hehehe

    BalasPadam
  3. betul betul... lelaki tak kisan nak pakai apa janji ada yg nak dipakai... makan pun tak cerewet janji koyang...

    BalasPadam
  4. patutlah susah nak faham dengan kerenah perempuan. perempuan punya pandangan memang detail berbanding lelaki.

    BalasPadam
  5. Betul! Lelaki malas nak serabutkan kepala. >_<

    BalasPadam
  6. Hehe..terasa cn! Asalkan hari ahad je,mesti pening kepala duk fikir nk pakai bj apa tuk mggu tu,siap merungut lg xde bj! Hehe

    BalasPadam
  7. sama jugaklahh perempuan bila tengok wardrobe penuh baju tapi still taktau/takde baju yg boleh dipakai hahaha

    BalasPadam
  8. hasben sha cenggini laaa.. bila kita cakap hijau tu lain, hijau ni lain... dia kata dah hijau,. hijau laa.... hadoiiii

    BalasPadam
  9. SetuJu.. Kdng llki fkir sesuatu yng simple.. Tp perempuan akn fkir scara pecahannya..

    BalasPadam
  10. Hehehe...
    Betul-betul. Sakit jiwa bila pilih baju. Padahal penuh almari.

    BalasPadam
  11. perempuan memang complicated katanya..hihi

    BalasPadam
  12. suka ayat last tu
    walau berbeza dari segala segi
    kerana tautan hati menyebabkan kita sehati dan sejiwa =)

    BalasPadam
  13. hahaha memang pun, laki kalau hijau hijau je. kita ni ada hijau apple la semua ;P

    BalasPadam
  14. sebab benda alah ni lah lelaki kata wanita ni complicated heheheh...
    wanita cuma makhluk yang istimewa... jiwa nya caranya lain dengan lelaki hehehe

    BalasPadam
  15. Setuju heheheh kadang-kadang kita cakap pasal warna lain tapi lain warna pulak dicakap alahai

    BalasPadam
  16. Hehehe sebab orang lelaki suka simple ja fikiran depa, takmau serabut2 kepala. Haha

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)