Tunjukkan catatan dari September, 2013

Lebih pentingkan cerdik dari adab...

Saja aku nak isu kan sikit pasal cerdik dan adab ni... Situasi masa sekrang dan cara pendidikan ibu…

Deko-deko: Segalanya Purple

entah macam mana aku minat purple... ni angkara pengaruh suamiku yg minat giler dgn warna purple..…

Ada je rezeki itu...

Rasa terharu... Syukur... Tak tahu nak gambarkan macam mana... Sejak mengandungkan anak kedua ni..…

Restoran Tandas Kegilaan Pelancong

Makan dalam mangkuk tandas? Biar betul! Tetapi itulah kegilaan sesetengah pelancong dunia. Menca…

Kucing jadi Mangsa Kecanggihan Teknologi

Kesian kat kucing kan... Hehe Itulah canggih sgt kan... Dia nak tido pun dah x senang... Hehe Su…

Mencolek di Malam Minggu

Hajat nak habiskan masa bersama Faiqah dan suami di dataran merdeka tak kesampaian... Sampai je per…

Rela Mati Demi Maruah

Patut dipuji tindakan wanita ni... Dari dinoda... Dia nekad je untuk menyelamatkan diri... Disitu b…

10 Carta Dosa

Sumber: Fb Renungan bersama

Penapis Air Al-Jabbar

Sejak hampir setahun berpindah menyewa di rumah baru yang selesa... mula terpikir dgn kesihatan ya…

Bersangka Baik

Sumber: FB Bersangka baik...  Biasanya Allah uji orang selalu buat amal kebaikan dengan pr…

Doa Mohon Perbaiki Diri

Doa Mohon Perbaiki Diri Doa memohon agar Allah perbaiki diri kita setiap masa... Sebab setiap…

Wahai Sahabat... Renungkan sejenak...

Sahabat2ku sekalian bacalah sejenak.. Diriwayatkan, bahawa : Apabila penghuni Syurga telah masuk…

Spot the 8 Differences

Cari 8 perbezaan dalam dua gambar di atas... Boleh jawab??? Hhhe Selamat mencari... Moga berj…

Kek Tembikai mudah dan cepat!!!

Tersenyum tgk... Mmg mudah sungguhkan... Nak wat kek birthday x yah nak pening2 dah ni... Jom…

Berseminar Menambah Ilmu

Petang semalam berkali-kali dapat call dari pejabat... Rupanya nak maklumkan aku kena g seminar.…

Banyak Meminta Kurang Memberi

Renungan dan motivasi pagi... Sama2 muhasabah diri... Kita banyak meminta tapi apa dan banyak m…

Kisah satu dan seratus

Wang kertas RM1 dan RM100 diperbuat dari kertas yg sama dan diedarkan oleh Bank Negara Malaysia…

Khasiat Kacang Bendi yang kita tak tahu...

Sayur kacang bendi terkenal sebagai sayur tambahan dalam masakan kari atau pun asam pedas. …

Design Name Card untuk Bayi Nama-nama Indah

Semalam kebizian yg amat... Sejak dari pagi aku de program... Balik rumah, terus memasak untuk te…

Markah dari Silent Reader

Untuk renungan buat semua penulis blog dan laman sosial... Berhati2 menulis.. Tulislah sesuatu …

Isteriku... Berhentilah Mengeluh...

Bismillahir-Rah maanir-Rahim ... Kisah ini menceritakan sepasang suami istri yang memiliki tu…

Pintaku padaMu...

Pintaku padaMu hari ini dan hari2 akan datang. Berikan aku kekuatan dan kebahagiaan... Ku mohon…

Cikgu dibuli anak murid!!!

*cikgu masuk kelas... Murid : Selamat pagi, Cikgu. Cikgu: (Menengking)Mengapa selamat pagi sah…

Letak Parang dileher bayi 4 bulan sebagai ugutan!!!

Klik gambar utk tumbesaran... (sumber: screen captured dari HMetro Mobile) Seram aku baca berita n…

Sembunyikan Kebaikanmu

Berdakwah itu wajib tapi bukan dengan menceritakan  kebaikan apa yang kita buat... Sembunyikan  …

Buah Berpantun

Kenai dak buah apa... Lama ooo.. X jmpe n makan buah ni... Tadi kawan aku bagi masa taklimat.…

7 Tanda-tanda Awal Isteri Derhaka kepada Suami

Terdapat 7 tanda-tanda awal isteri derhaka kepada suami. 7 Tanda-tanda Awal Isteri Derha…

Warna Mempengaruhi Emosi Kanak-kanak

Warna mempengaruhi emosi kanak-kanak... Pemilihan warna yang sesuai akan membantu ibu bapa kontrol…

Permainan Kanak-kanak Mengikut Usia

SETIAP kali ke pasar raya untuk membeli keperluan harian, antara tempat ‘wajib’ yang akan dikunjun…

Pahala bagi isteri yang memelihara anak

Renungkan kata-kata Rasulullah s.a.w... Banyak pahalanya kan... Sumber: Buku wasiat Rasulullah…

WW ~ Selagi Masih Ada ~

Sumber: FB

Pelik!!! Rawatan Kecantikan Wanita Jepun

Tidak dinafikan kebanyakan wanita sanggup melakukan apa saja demi untuk kelihatan cantik dan m…

Buat baik pun orang kata...

Itulah manusia... Penuh prasangka buruk... Tak reti nak doakan kebaikan org... Tapi... Renun…

Hati Seorang Wanita..

1. Sensitif :  Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan p…

Perihal Kencing

[ WAJIB BACA ] Sumber: Google images Bacalah Sejenak Artikel Ini, kerana artikel ini adala…

Fakta Menguap

Tahukah menguap sebenarnya boleh berjangkit. Tak caye? Boleh try menguap tengok mesti member s…

Kisah Titanic bukti kebenaran kata-kata Allah

Lama tak bersiaran dan menaip.. no mood dan no idea... hanya mood cuti je.. petang-petang bersanta…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui