02 Januari 2017

Best Rupanya Shopping di Shopee.My

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Sebelum ni MF biasa membeli di Lazada dan 11street saja... tapi entah kenapa baru-baru ni nak cari cooler bag murah...sebab cari cooler bag yang sedia ada hilang entah ke mana... jadi nak beli yang murah-murah je la...

Memula cari kat Lazada... pastu tengok iklan yang naik kat apps pasal Shopee.My... klik dan saja cari..  wah.. lagi murah... Lepas pilih beli dan bayar...

Satu hari dapat mesej kata pembelian dibatalkan... tak teringat langsung pasal Shopee.My ni... bila buka kat laptop baru tahu... order MF dibatalkan oleh penjual sebab MF tak reply meseg dia...untuk tukar Order...

Barulah tahu... rupanya kat Shopee.My ni boleh terus Contact dengan seller... jadi yang dah batal tu kena la beli lain sebab duit dipulangkan masuk terus akaun.. wah...mudah sungguh rasa...


Cooler bag comel hasil shopping di Shopee.My...  murah je ni... RM18... 

Terus la install apps Shopee.My di smartphone... memang syok betul membeli belah di Shopee.My  .. yang mana berkenan terus add cart... tengok tu sampai 20 lebih dok dalam cart.. Haha... tamak kan... rambang mata aih...

Yang best tu sebab kita boleh Contact dan Chat dengan seller... tu yang Best tu... memang lepas ni tak pandang dah la 11street... sebab banyak pengalaman buruk dengan 11street ni sejak dua menjak ni... jadi ada opsyen la untuk beli barang Online selain Lazada... 

7 ulasan:

  1. Best eh.. nak cuba jugalah.. selalu beli kat Lazada je..

    BalasPadam
  2. memang best pom shoppe dan kebanyakkan free postage

    BalasPadam
  3. betul..baru jugak tau pasal shopee ni..best sebab boleh chat terus dengan seller..memudahkan kita sebagai pembeli..

    BalasPadam
  4. tapi saya tak pandai nak buat bayaran tu asik suruh verifikasi nombor telefon tu camno ya

    BalasPadam
  5. Wife saya baru terjebak dengan shopee ni. Memang murah sebab free postage dan postage partially di tanggung oleh shopee. 11street dan Lazada dah kurang wife tengok. Nasib baik budget kurang takdelah shopping shopee hanya window shopping.

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^