بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Info menarik MF dapat ni... Minuman yang sesuai mengikut emosi... 

Minuman Yang Sesuai Mengikut Emosi!

1. Slow metabolism => Green Tea

Minum teh hijau untuk kembalikan metabolisme badan. Jadi, badan pun boleh kurus atau tak mudah naik berat badan. Jadi, memang bagus amal teh hijau dengan situasi sekarang.

2. Sleepless nights => Chamomile

Bagi yang tak boleh tidur, boleh ambil minuman Chamomile ni... Teh bunga atau teh chamomile ni bagus untuk dapatkan tidur yang lena. 

3. Cammon cold => Elderflower

Kalau selesema boleh cuba elderflower... iaitu sejenis bunga buah berry... Mana nak dapat minuman jenis ni? Kat shopee ada je... cuba saja cari elderberry... pasti ada jual... Lagipun kumpulan buah berry sangat kaya dengan vitamin C.

4. Stressed => Lemon Balm

Kalau stress, boleh amalkan air lemon... Fuhh.. freshnya kena air lemon sejuk ditengah hari.. Melayang fikiran dan hilang stress...

5. Nauseous => Ginger Tea

Kalau rasa mual atau loya, boleh minum teh halia. Bagus untuk buang angin dalam badan. Mual dan loya tu tindak balas angin dalam saluran pencernaan kita. 

6. Bloated => Peppermint

Kalau perut kembung pula, amalkan teh peppermint... Atau air pudina biasa pun boleh... Pasti segar je rasa kan... 

Boleh cuba ni.. petang-petang kalau stress dengan kerja, boleh la sediakan air lemon.. time jalan sesak pun boleh juga sediakan air lemon sebotol dalam kereta nih... 

Kalau tak cukup tidur, minum chamomile... untuk tingkatkan metabolisme, untuk bagi kurus la ni... boleh amalkan green tea... 

Tips yang mudah je ni... boleh la cuba ya. 

Dan kebanyakan jenis teh ni, ada dikeluarkan oleh Lipton... Dan MF pun pernah try beberapa jenis teh ni... Sedap dan mudah... Boleh beli dan buat stok.. minum ikut emosi kita.. 

7 تعليقات

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

إرسال تعليق

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

أحدث أقدم