Shopping: Terapi Stress Wanita

2

Shopping: Terapi Stress Wanita
Sumber: google images


Alhamdulillah dari jam11.00 pagi sampai jam5 petang... selamat sampai di rumah... aktiviti hujung minggu kali ni..yang jarang2 daku dapat buat... iaitu window shopping...

Shopping memang tak boleh dipisahkan dengan kaum hawa kan... tanya lah wanita mana tak suka shopping... tambah2 wanita bekerja dan banyak kerja... shopping adalah terapi stress terbaik untuk dia...

Ini memang lumrah dah.., aku sendiri pun macam tu... biasa kalau stress layan shopping online...belek dari satu page ke page lain... tudung,  baju,  meternity blouse dan dress... tengok aje.., tak beli pun...

Bila en.somi ajak jenjalan window shopping,  laju je... tak beli belah sangat pun.. tapi dapat jenjalan tengok2 barang...pun dah ok... tak beli apa2 sangat pun melainkan keperluan rumah je...

Memang seronok window shopping..,hilang segala bebanan dan keletihan..,seharian dan sepanjang minggu dia siapkan kerja rumah kan... jadi bawalah jenjalan shopping... wanita memang tak stress kalau suruh dia shopping.., hehe... para suami wajiblah terima hakikat ni... dah memang fitrah dan lumrah... wanita kan de 9 nafsu... nafsu shopping,  nafsu nak cantik,  nak melawa... itu biasa la kan...
Tak dapat shopping jejauh pun, tak  seminggu atau dua minggu sekali bawa g jenjalan kat pasar malam pun dia dah senyum ke telinga... hehe...

So,  bagi aku, shopping memang terapi stress wanita... so,  para suami sesekali ajaklah isteri window shopping..,teman dia jenjalan kat shopping mall... hiburkan kan hati isteri tu kan nafkah batin kata ustaz kazim... so,  apasalahnya sekali sekala  kan... ^_ si isteri plak jangan lah over plak bab shopping... tu pun merimaskan si suami plak... janganlah bebankan suami plak ea... berpada2 udah ler...


Tags

Catat Ulasan

2 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

  1. lagi2 masa poket tgh penuh, borong tak ingat masa depan, ahakkk..

    BalasPadam
  2. Mmg betul tu, cuma bila isteri hilang stress, kdg2 penyakit tu hinggap pulak dekat si suami hahaa.. :D

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

Catat Ulasan