div id='header-inner'>

Sambung Cuti!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Alhamdulillah, masih diberi nikmat Islam dan Iman lagi pagi ni... Mengambil sedikit kesempatan pagi ni update blog... Semalam tak sempat betul mengadap blog.. Tak pernah-pernah satu entry je semalam kan... Tapi mujur ada juga la satu entry kan.. Jadi, pagi ni update blog kejap... memandangkan sambung cuti lagi hari ni...

Alhamdulillah, warga Johor bercuti hari ni.. atas kemenangan pasukan bola sepak Johor, JDT menewaskan PKNS dalam Perlawanan Bola Sepak Piala FA tahun ni dengan gol 2-1.

Sempat tengok sekejap je semalam.. Akhirnya, dapat juga bertahan dengan 2-1 tu... Alhamdulillah... Tahniah Johor.

Spekulasi dan pertanyaan ramai sejak minggu lepas, adakah Johor cuti jika menang bola? Tapi tiada jawapan. Sampaikan semalam pun, MF tertanya pasal cuti menang bola ni... Sebab dapat beberapa viral di Facebook dan Whatsapp... ada cuti,ada kata tak cuti...dah keliru...

Akhirnya, rakan Facebook merungkaikan kekeliruaan MF dengan nyatakan link berita yang sahih dari Berita Harian...
Sumber: BH Online

Jadi, benarlah.. Johor cuti hari ni...

Alhamdulillah.. satu kelegaan juga.. sebab kerja-kerja mendeko rumah masih belum selesai.. rasa lega sikit bila cuti tu.. dapat la buat lagi kerja-kerja tuh.. Tinggal nak kemas apa yang patut.. Sebulan dah dok mendeko rumah ni sedikit demi sedikit untuk keselesaan kami sekeluarga... Rumah tak besar mana, tapi deko nak bagi nampak luas dan selesa ja... hidup sederhana... Alhamdulillah, rezeki Allah kan... Syukur sangat... tak mewah, tapi ada dan cukup untuk keperluan hidup sementara ni...

Sekali lagi, tahniah JDT!!!
dan
Selamat Bercuti Warga Johor sekalian...

Nampaknya, meriahlah Kembara Mahkota Johor hari ni di Segamat ya.. berarak meraikan kemenangan di sana.. Semoga KMJ yang masuk hari kedua hari ni berjalan lancar...

Catat Komen

3 Ulasan

  1. Kalau balik segamat this week dapatlah meraikan kejayaan JDT tapi tak balik kg pulak..apepun selamat bercuti warga Johor.

    BalasPadam
  2. tahniah jdt.
    tahniah the royal family of johor.
    bagi aida, adalah amat bagus bila sultan amik tahu perihal rakyat.
    usaha utk rakyat.
    publisiti utk rakyat.
    baru la rakyat semangat!

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)