div id='header-inner'>

Power Pumping

Salam bloggers.. and evryone..


NI entry ke dua selepas kisah TV3 tadi.. rajin la plak nk update blog... padhal ngatuk gak la.. Memandangkan bby dh tido, so, ni la masa nk update blog jap.. lau bby dh bgun xde mkna nya nk tekan keyboard... 

Kisah minuman kegemaran Faiqah, susu ibu.. Faiqah dah nak masuk 6 bulan dan susu ibu sepenuhnya.. Alhamdulillah, rezeki yg sntiasa melimpah ruah... tapi xde la smpai membazir sbb apa yg aku bagi, mmg ngam2 je dgn dia minum.. x lebih dan xkurg... 

Stock Faiqh, dulu melimpah ruah, sampai xde tmpat nk simpan, skrg, aku tgh giat buat stock sbb si Faiqah ni kuat minum... JIka sehari tinggalkan kt pengasuh dia, kena bekalkan 24oz... 4oz X 6 botol.. itu lau dari jam 7pg hingga 7 mlm... jika separuh hari, jam 12tghari hingga 7 mlm, 4oz X 4botol = 16oz.. haa.. byk tu, x padan dgn pmpuan, kuat mkn.. sbb tu gak mmg smgat dia skrg.. uhh.. pnat sih dukung dia lelama... mau pth pinggang ku.. mmg x dukung lelama la aku,... abi dia la dukung.. hehe...

So, bila dia kuat minum, cara aku nk kump stock balik dgn buat power pumping.. aku jenis yg x suka nk amik produk itu, produk ni, buat yg asas dan jaga pemakanan dan jgn cepat panik dan melatah, bila susu kurg... Aku relax.. cool je.. anggap rezeki Allah tu ada utk ankku... teruskn pump mcm biasa tetapi lebih kerap... So, aku pump ikut jadual, 3 jam sekali aku pump... cuba cari wkt wpun di tmpat keje... 

Macam mana power pumping tu?? Haa.. jom tgk sini, aku copy dr group yg aku join kt FB...

Apa itu Power Pumping?
Merupakan teknik mengepam yg boleh membantu meningkatkan penghasilan   susu. Ia melibatkan teknik dan setup mengepam yg biasa tapi dlm cara yg   lebih unik. Ideanya adalah utk meniru bayi menyusu secara x langsung   meningkatkan bekalan susu ibu.

Siapa yang perlukan Power Pumping?
1. Ibu yang ingin menyusukan anak angkat – teknik ini digunakan untuk rangsang penghasilan susu
2. Ibu yg ingin relaktasi/ menyusukan semula si anak setelah berhenti menyusukan
3. Ibu yg kekurangan susu, berusaha untuk memperbanyakan semula susu –   akibat drpd perubahan hormon, period, kurang mengepam etc.
Macam mana nak buat Power Pumping?
Untuk Single pump – pam kanan dulu 10 minit, kendian   pam kiri plak 10 minit, tukar plak ke kanan 10 minit dan seterusnya,   bertukar2 setiap 10 minit berterusan selama sejam.
Untuk Double Pump – Pam kedua2 belah serentak selama   10 minit, rehat/ stop pam 10 minit, sambung lagi pam 10 minit, rehat  10  minit dan seterusnya selama 1 jam.
Disarankan buat power pumping ni sekali sehari, seelok2 nya waktu mlm ke subuh, sbb hormon susu sgt tinggi waktu ni.
Berapa lama masa diambil untuk dapat hasilnya?
MOmies jgn ingat sekali buat terus susu jadi banyak yer. Power   pumping perlukan masa sekurang2nya 1 minggu! Walaupun pada hari pertama   hasil pam setitik dua atau ‘pam angin’ semata2, teruskan misi sehingga   dpt hasil yg dikehendaki. Jangan putus asa, usaha, doa dan tawakal,   insyallah dipermudahkan olehNYA…amin.

Dah tahu kan apa power pumping??? so, ni la la hasilnya power pumpingku, selama 3 hari... lebih kurang 50oz... 

Catat Komen

5 Ulasan

  1. murah rezeki baby faiqah..seronok aunty nengok;)gud luck~

    BalasPadam
  2. Wow banyaknya.... taniah dan syukur... follow aku skali???

    BalasPadam
  3. You can get the pumping off the beaten path rapidly with the goal that you can return to your day by day assignments.Warmtepomp

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)