Ticker

6/recent/ticker-posts

Renungan: Cakap Memang Senang!

Renungan bersama...

Memang mudah berkata-kata...
Tapi bila kena kat kita...
Kena ingat balik kata-kata kita...

Memang mudah beri nasihat...
Tapi, kena kat kita...adakah kita mudah juga terima nasihat...

Memang mudah beri motivasi kepada orang
Tapi, adakah diri sendiri bermotivasi???

Itulah...
Kadang kita pandai cakap...
Tapi bila kena kat diri sendiri...
Baru tahu macam mana...

Jadi, senjatanya adalah DOA YANG BERTERUSAN... Doalah dan teruskan berdoa...


Catat Komen

5 Ulasan

  1. betul... kita sabarkan org tp bila dh kena kt kita ... huh.. sabar seseorang ada limit nya kan...

    BalasPadam
  2. Yup. betul tu, nasihat orang je lebih, kadang diri sendiri pun tak betul. Kan?

    BalasPadam
  3. berkata-kata memang mudah sis Maria.Tapi dengan kata-kata itu, kita tahu bahawa kita masih ada kawan ketika duka.Berkata-kata memang mudah...tapi kalau kita tak beri peransang kepada kawan, siapa lagi?Dan sayapun terpaksa redha menerima segala kemungkinan meskipun segalanya hanya disimpan sendiri di hati ini.

    maka berkatalah hati, sabarlah wahai aku.

    BalasPadam
  4. sebab tu lah im very bad at comforting people..
    sbb sy tahu... cakap mmg senang...
    bila kawan2 sedih.. agak lambat untuk sy memberi respon..
    sbb saya tahu.. kalau sy dlm keadaan mereka.. sy pun tak boleh nak handle..
    kata2 terbaik yg boleh keluar drpd bibir saya adalah.. "kita doalah agar keadaan akan jd lebih baik"
    itu je sy mampu ckp..

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^