Ticker

6/recent/ticker-posts

Bosan Makan Nasi: Nasi convert ke Speghati Bilis

Hari-hari makan nasi bosan gak kan...
Hari ni ubah selera...
Buat western food plak...
Resepi sendiri tanpa dicedok dari mana-mana..

Speghati bilis...
Dihidang bersama bandung sejuk...

Simple... Satu menu je... Hehe...
Memang biasa masak speghati nih...
Jarang aku ikut mana-mana resepi...
Biasa memang resepi campak mencampak je dalam kuali... Yang penting sedap... Hehe...

Speghati ni mudah je nak masak....
Tak pernah masak guna prego mcm dalam iklan... Bagi aku tak sedap...
Masak ala-ala olio tu ok...sebab simple dan cepat nak Masak...

Rahsia nak masak speghati mudah ni...
Bahan utama ialah bawang putih...kurg sedap jika letak bawang merah... Tumis dengan udang atau ikan bilis... Sayur yg sesuai digandingkan... Lada benggala dan lobak merah... Tapi kali ni aku msak cara lain...

Nak tahu rasanya kena la tunggu komen en.somi... Dia kata sedap...maka menjadi lah tu...

Jadi...tak susah masak speghati...atau pasta... Yang penting kena gabungan bahan dan caranya... Biar simple tapi sedap kan..

Yang penting...
"masak dari hati,masak dengan iman"...
(^_^)

Published with Blogger-droid v2.0.10

Catat Komen

10 Ulasan

  1. awal2 fae tgkk perkataan bilis tu mcm iblis. aigoo. kenape mata ne.

    BalasPadam
  2. kalau hari2 makan nasi pun boleh jadi bosan kan? sekali sekala tukar selera apa salahnya... ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nasi x bosan...tpi x tau dh nk msk lauk apa sbnrnya... Hehe

      Padam
  3. "masak dari hati,masak dengan iman"; suka ayat ni..>.<

    BalasPadam
  4. kita pun suka makan spagethi tapi mesti dengan prego lah..sebab dah used to it kot..

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^