Berita yang mengejutkan semua orang...

Saat sana sini masih heboh pasal #AJL semalam... Tetiba je dunia seni dikejutkan dengan pemergian mengejut Abam Bocey.

Abam Bocey disahkan meninggal dunia oleh ahli keluarganya iaitu adiknya sendiri Ali Puteh... 

Kat Instagram dan twitter penuh video sedih dari sahabat dia yang sangat terkesan dengan pemergian dia. 

Dikatakan arwah demam biasa dan sakit kepala beberapa hari lepas. Tapi pagi tadi dah meninggal dalam tidur sewaktu isterinya kejut untuk solat Subuh.

Allahu... Mudahnya Allah ambil dia. 

MF yakin, arwah mesti orang yang baik-baik. Sebab akhir zaman ni... Orang yang baik-baik ni Allah akan ambil dulu. 

Beberapa hari lepas pun MF tengok kat Ig... Dia post beberapa gambar dia happy je layan anak kecil dia... 

Allah.. Sangat menyedihkan.. Moga isteri arwah kuat dan tabah hadapi dugaan Allah ini... 

Moga arwah ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman... 😢😢😢

*1) إنَّا ِللهِ وإنَّا إلَيْهِ رَاجِعُوْن*
*Innalillahi wa inna ilaihi raji'un*

*2) اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْف*ُ

*“Allahumma firlahu warhamhu waafihi wafu`anhu"*

"Ya Allah, ampunilah dosanya, berilah rahmatMu ke atasnya, sejahtera dan maafkanlah dia."

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

أَللَّهُمَّ اغْفِرْلَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ وَأَكْرِمْ نُزُلَهُ وَوَسِعْ مَدْخَلَهُ وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالْثَلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا نَقَّيْتُ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ، وَأَبْدِلْهُ دَارًا خَيْرًا مِنْ دَارِهِ ، وَأَهْلاً خَيْرًا مِنْ أَهْلِهِ وَزَوْجًا خَيْرًا مِنْ زَوْجِهِ ، وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ ، وَأَعِذْهُ مِنْ عَذَابِ اْلقَبْرِ وَمِنْ عَذَابِ النَّار.

نسأل الله تعالى ان يرحمه ويحشرهُ مع الشهداء والصالحين 
وان يلهم اهله وذويه الصبر والسلوان


*Al - Fatihah...*

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين

4 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. Innalillahiwainna ilaihi rojiun... Mmg terkejut sgt semoga rohnya dikalangan kesayangan Allah

    BalasPadam
  2. sangat terkesan, akak pun mula-mula tadi adik wassap tanya katanya betul ke berita palsu...
    tapi bila tgk kt ig penuh dgn tangisan kawan-kawan memang betul lah... macam tak caya, sebab baru je kelmarin tgk dia happy dgn familynya kan...
    memang sangat tiba-tiba, teringat arwah pak yus pun meninggal nya tiba-tiba

    apa pun takziah dan alfatihah buat arwah abam

    BalasPadam
  3. atie pun terkejut masa tengah sarapan pagi semalam.. dunia lawak Malaysia dah tak sama lagi.. semoga arwah ditempatkan bersama para kesayangan Allah SWT..

    BalasPadam
  4. innalillahiwaiinailahirojiun...takziah buat keluarga Abam

    BalasPadam

Catat Komen

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama