Travelog Cuti 2018 Part 1 – Persediaan Baju Sedondon dan Family Car

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Travelog Cuti 2018 Part 1 – Persediaan Baju Sedondon dan Family Car | Setelah setahun menunggu anak membesar, akhirnya kami suami isteri bertekad nak jenjalan lebih sikit cuti sekolah hujung tahun ni.

Asalnya tiada perancangan lain, melainkan nak balik kampung di Baling, Kedah aje.

Namun, setelah difikirkan... MF suarakan impian nak jenjalan ke Kelantan... Sebab MF tak pernah sampai lagi ke Negeri Cik Siti Wan Kembang itu.

Harapan MF disambut baik oleh suami.

Diakhir-akhir nak cuti banyak pula baju orang tempah... sekali lagi, kami cadang nak buat baju sedondon... Tapi tak lama pun... akibat sibuk urusan seharian, perancangan tu tergendala.

Tapi, sehari dua lagi nak bercuti, kami teruskan perancangan buat baju sedondon.

Buka laci, cari aje baju dengan saiz yang semua ada... akhirnya gabungan merah dan aqua blue menjadi pilihan baju sedondon kami.

Dari pagi hingga ke malam, gigih en.suami siapkan baju ni...

Baju MF diubah jadi baju t-shirt potongan kembang ke bawah...

Baju anak-anak perempuan kami tambah dengan lengan panjang dan labuhkan.

baju family day

Siap akhirnya bab baju sedondon.

Travelog Cuti 2018 Part 1 – Persediaan Baju Sedondon dan Family Car

Kemudian, persediaan family car..

Asalnya nak naik viva je untuk jelajah ke Kelantan...

Tapi setelah difikirkan.. akhirnya naiklah MPV juga... Exora je pun...

Selepas ditelek dan difikirkan cara untuk anak-anak selesa... Akhirnya, kami ambil keputusan untuk kosongkan bahagian tengah. Seat tengah dicabut... tinggal seat belakang je..

Dihamparkan toto dua lapis dan diletakkan bantal kiri kanan...

Alhamdulillah.. siap dah Baju dan kereta...

Next step... tunggu part seterusnya...

Stay tune... to be continued



P/s: baru datang mood nak up kisah cuti... insha Allah.. ada banyak part cuti kali ni.. simpan sini sebagai kenangan terindah

Catat Ulasan

2 Ulasan

  1. seronok baca tak sabar nak baca sambungan , kelantan best sekali datang rinduuuu

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^