div id='header-inner'>

Nasi Lemak Anak Dara | Cabaran Buat Para Isteri Masak Nasi Lemak Mak Dara!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Viral Nasi Lemak Anak Dara... MF dok perhati je fenomena viral ni kat Facebook... Satu bisnes bila jadi viral memang rezekilah kepada bisnes dia...

Dari Viral Facebook terus masuk ke berita surat khabar... Dan terus masuk tv... Memang rezeki anak dara ni... Itulah tuah orang kan... Dia tak sangka nak jadi viral kot kan... Sebab dia cuma jual nasi lemak tepi jalan.. cuma bezanya...dia ni berpelajaran tinggi... Ada ijazah lagi..tu sebab jadi viral..

Bertambah viral bila .. jualan nasi lemak serta gerai nasi lemak dia dapat perhatian Menteri Besar Selangor pula...



Semalam ada tengok gambar orang kongsikan... Berderet para kaum Adam beratur panjang nak beli nasi lemak anak dara ni... Memacam lah orang komen kan... Dan orang pun tertenya gak.. kenapa lelaki je. .. dalam sangkaan baik .. mungkin belikan pada isteri... Mungkin masih bujang... Jadi.. sangka baik saja kan...

Tapi andai ada akak-akak yang mula rasa semacam je kan dengan fenomena ni... Jadikan ianya satu cabaran untuk para isteri masak nasi lemak yang lebih sedap... Tambah sikit dengan gaya memasak dan dressing' gaya anak dara...

Jangan rasa tergugat... Orang lelaki ni kata orang kena pikat mata dan perutnya... Dan masa memasak boleh amalkan doa pengikat kasih... Insha Allah... Kalah nasi lemak anak dara...

Apa pun.. kalau MF nak juga merasa..sedap ke nasi lemak anak dara ni... Sebabnya... MF dok teringat nasi lemak yang jiran MF masak masa dok KL dulu... Hari-hari beli.. tak jemu pula tu... Anak MF pun suka nasi lemak mak cik tu.. balut dengan daun pisang.. harga pun hanya RM1.20 je... Tapi memang sedap lah...

Apa pun... Setiap resepi ada rahsia kesedapannya...sebab bahan buat nasi lemak ni sama je... Mungkin sedapnya pada sambalnya... Ada la tu rahsianya... Jadi... Buat akak-akak.. jadikan ini satu motivasi untuk masak nasi lemak yang lebih sedap andai kata En.suami da mula merasa nasi lemak anak dara...

Catat Komen

8 Ulasan

  1. yap sedap mesti pd sambal... x pun nasi pakai santan buah/perah bukan santan kotak...

    BalasPadam
  2. yelah kan..hihi..ramainya lelaki tu ustazah..hihi

    BalasPadam
  3. Alamak, rasa macam terancam pulak.. hehehe kena gigih lagi masak nie.. =)

    BalasPadam
  4. bila baca entri MF ni..saya baru terdetik dalam hati semalam nak masak nasi lemak mak dara. siye... sebab saya memang dah lama planning nak jual nasi lemak

    BalasPadam
  5. tak tergugat pun....
    sbb dh di viralkan tu yg terkenal kalu tak, takde org tahu...
    apa kita msk dengan seikhlas hati, ngn kasih syg kt family kite insyallah sedap punya
    tak perlu segla rasia ke apa

    BalasPadam
  6. hahha..mula2 baca kesah nasi lemak anak dara yg lelakinya beratur punya la pjg.. feel like ya allah apa yg lainnya..haha..mmg cabaran buat mak dara lah...kikii

    BalasPadam
  7. Tudiaaa.. panjang beratuq nya.. hehe.. :-)

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)