Tutorial Tudung Raya 2016!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Orang perempuan beraya memang tak seronok la kan kalau tak lengkap sepersalinan... Macam nak kahwin juga gayanya... Dengan tudung, baju, kasut, handbag semua kalau boleh nak raya juga kan... Tapi MF takde lah... cukuplah ada baju raya... kasut raya tak penting sangat... pakai je mana yang ada... tudung raya pun tak beli... tak tahu nak beli ke nak buat ni..

Cerita pasal tudung raya, apa fesyen tudung raya tahun ni???

Kalau ikut pengamatan MF, tudung raya tahun ni yang popular ialah instant shawl,khimar dan juga bawal instant... sebab itulah tiga fesyen tudung yang banyak jual sekarang terutama kat facebook.

Tudung segera pasti jadi pilihan ramai, sebab mudah dan senang nak pakai... Tapi yang pasti tudung bawal tetap ada peminatnya tersendiri terutama geng tudung bawal AJ...

Tapi, bagi peminat shawl, mereka tak gemar nak yang instant sebab instant ni terbatas nak lilit-lilit... Jadi, fesyen shawl dengan gaya dan tutor menarik tetap jadi pilihan.

MF ada juga melihat beberapa tutorial shawl... dan di sini MF kongsikan beberapa tutorial shawl yang menarik minat MF dan mudah untuk dicuba.






Insha Allah, shawl menjadi pilihan untuk digayakan pada syawal kali ni... tapi mungkin shawl butterfly yang semakin lupus ditelan zaman... Tapi MF suka shawl tu sebab sekali lilit je dah jadi... lagipun mudah sangat nak bentuk dan buat shawl butterfly.. 

Tak kisah nak gayakan macam mana pun asalkan syariat yang utama... tudung mesti labuh, tidak jarang dan tidak tabarruj secara keterlaluan... maknanya warnanya dan hiasanya tidak terlalu menyerlah.. kalau tak sia-sialah pahala puasa kita kumpul sebulan musnah, sebab gagal patuh syariat semata-mata nak bergaya pada hari raya... 

2 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. Sesekali PC pakai shawl..lebihnya bawal cikgu MF :)

    BalasPadam
  2. nak juga pakai lawa lawa pagi raya tapi x reti sangat.. ended up dok beli style lama jugak =P

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama