Mesti Nak Sama!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Ada yang pandang dengan simpati bila kami dapat anak perempuan yang kedua... Alahai... terima kasih la kepada yang simpati... Tapi kami relax je.. itu kan rezeki dan ketentuan Allah...

Seronok ada anak perempuan dua-dua... ni.. apa yang seronoknya..

Pertama,
Pakaian kakak, adik boleh pakai, kasut kakak adik pakai... Beli baru tapi tak semua baru..  Alhamdulillah..

Kedua,
Semua nak sama... bukan kehendak anak pun, tapi mak bapa nye ni yang lebih... mesti nak beli yang sama... kalau baju pun macam tu... sebab nampak sweet je adik kakak pakai sama sedondon.. seorang kecil dan seorang besar.

Kasut yang sweet comel untuk kakak dan adik.

Telefon mainan untuk kakak dan adik.. 
Ketiga, 
Beli mainan yang sama... kalau beli masak-masak, pun sama juga... Kalau sepasang kena beli mainan yang unisex la kan... tapi sebab dua-dua perempuan seronok la... beli satu jenis mainan je dah cukup... 

Jadi, Alhamdulillah... seronok je ada anak perempuan dua-dua pun... hanya mulut orang mengata. tak kisah pun anak lelaki dan perempuan pun... semua kurniaan Allah jua... syukur seadanya...

Catat Ulasan

3 Ulasan

  1. betul tu...seronok ada adik beradik perempuan. saya pun selalu tukar2 barang dgn adik2 perempuan..hehe

    BalasPadam
  2. keduanya rezeki kan kak, saya ni ramai jugak adik beradik perempuan, memang share baju kekadang

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)