Gambar Kucing Pun Kena Mengorat!

Buka email pagi tadi... Terkejut bila dapat email camni.... Huh!!!

Tetiba kena mengorat... Bukan setakat mengorat....siap serious relationship tu... Seram pula...

Tak tahu la kalau email ni hantar random... Tapi sungguh seram zaman sekarang ni... Lamaran melalui email je... Siap attach gambar lagi ... Huhu...

Tunjuk dekat Mr.Firdz dia pandang MF semacam je... Hehe... Nampak tak saham bini dia ni tinggi lagi ni... Hehe... Tapi yang MF seram tu... MANA ADA GAMBAR MF LAGI KAT BLOG NI... Gambar peribadi di Facebook pun takde... Letak gambar kucing hitam bermuka garang je ni... Tu pun kena ngorat... Bayangkan kalau MF dok letak gambar selfie gedik... Gambar personal sendiri kan...

Bahaya kan gambar zaman sekarang ni... Tambah kat blog... Terus masuk kat google image...sesiapa sahaja boleh amik gambar kita kat google image tu kan... Isshhh... Bahaya sungguh... Sebab tu juga MF tak lagi letak gambar peribadi... Risikonya tinggi... Beringat sebelum kena kan.. Walaupun kita doa mohon perlindungan Allah, kena la ada usaha dan inisiatif kita sendiri untuk jaga keselamatan diri dan keluarga...

Moga Allah lindungi kita semua... Ameenn...


P/s: buat rakan-rakan, hati2 letak gambar peribadi di internet... Hanya pesanan... Selebihnya tepuk dada tanya iman...


6 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. Org sekarang nak buat jahat bermacam cara digunakannya..berhati2

    BalasPadam
  2. menakut kan sgt...nt ada je yg guna gambar kita tampa pengetahuan...ewww

    BalasPadam
  3. Mcm2 cara org ambil kesempatan skrng.. mmg kena berhati2 ni. Thanks sharing peringatan MF..

    BalasPadam
  4. err memang semacam ni..boleh pulak nk berkenalan gitu caranya..huhu

    BalasPadam
  5. zaman sekarang memang ada macam-macam perangai
    nak kena selalu beringat sebelum kena

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama