div id='header-inner'>

Tunjukkan catatan dari Disember, 2014Papar semua
WW ~Love Story~

Love story bagi diorang... Sakit oiittt...tersepak ibu jari kaki... Posted via Blogaway: Entry Autopublish

WW ~Shopping Pattern: Men vs Woman~

Ada betulnya juga kan... Tapi kengkadang... Men pun ikut pattern women... Kan...kan..kan... Posted via Blogaway: Entry Autopublish

WW ~6 Hadiah Dari Allah untuk Hapus Dosa!~

Sumber:fb Enam hadiah dari Allah untuk hapuskan dosa kita: 1. Ke PENAT an 2. Ke SAKIT an 3. Ke BIMBANG an 4. Ke DUKA an 5. Pen DERITA an (hati) 6. Ke SEDIH an Just say Alhamdulillah and think positif... Insha... We will fe…

WW ~ Nikmatilah Kehidupan~

Nikmatilah jika ianya baik... Dan jangan sedih jika ianya tak baik... Kerana ianya tak kan kekal lama... Nikmatilah kehidupan sebaiknya... Posted via Blogaway: Entry Autopublish

Membeli-belah di Pearl Harbour

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Membeli belah satu terapi stress dalam kalangan wanita.. itu fakta ya para suami dan lelaki sekalian.. tolong faham.. hehe.. aceh..aceh.. mukaddimah dah buh pasal fakta... itu saja …

Bayaran Bonus Kakitangan Awam Diawalkan Kepada 5 Januari 2015!

Berita untuk semua kakiktangan kerajaan... Alhamdulillah... Khabarnya bonus kakitangan kerajaan diawalkan kepada 5 Januari 2015 yang sepatutnya mengikut gaji iaitu 22 Januari 2015... Sumber ini dapat dari Kami Guru Malaysi…

Hukum Siram Air di atas Kubur

ِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Jenjalan online tadi, terjumpa satu persoalan dan jawapan... salah satu amalan yang biasa kita buat dalam kalangan masyarakat Melayu ketika kematian ataupun ketika menziarahi kuburan. …

Komik Abu Nuwas: Pembelajaran Untuk Anak-anak

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Terbaca kat blog abang Ben Ashaari , pasal buku komik untuk kanak-kanak.. buku kisah teladan Abu Nuwas.. sesuai untuk kanak-kanak... Jadi MF tertarik dengan tawarannya... Lagi pu…

Adab-adab Bersedekah

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم  Dugaan untuk mangsa banjir ialah dugaan juga untuk yang tak kena banjir. Masa ni, adalah waktu yang terbaik untuk sucikan harta.. Bersihkan harta dengan sedekah salah satu amalan muli…

Anggaran Perbelanjaan Persekolahan 2015!

Jika tengok pun dah tahu... Huu... Berpeluh juga...  Itulah... Makin besar...makin bertambah..  Kos hidup dah makin mahal...  Kadang tak tahu nak jimat camne... Cuma... Patut...kita ajarlah anak-anak rasa kasih dan say…

Jenis-jenis Fobia/Trauma dan  Sakit  Mental

sumber: google images Psikologi adalah ilmu pengetahuan yang mempelajari perilaku manusia dan proses mental yg menyertainya Phobia:  biasanya menggangu aktiviti sehari-hari, kerana sebahagian besar adalah ketakuta…

Sesi Persekolahan 2015 Ditangguh Hingga 12 Januari 2015!

Info buat semua...ibu bapa dan guru... Syukur dengan berita ini... Melegakan kengkawan yang sedang hadapi banjir...  KUALA LUMPUR: Kementerian Pendidikan bersetuju untuk menangguhkan permulaan sesi persekolahan di seluru…

Renungan: Seribu Satu

Nampak mudah... Tapi ikhlas itu tak semudah dilafazkan... Moga segala kebaikan yang kita buat ikhlas dan dalam keredhaan Allah... Buat satu kebaikan asalkan ikhlas dari buat beribu kebaikan semata-mata harapkan balasan... Renu…

Original Resepi dari Seberang di Restoran Sunan Darajat!

Original Resepi dari Seberang di Restoran Sunan Darajat! | Jalan-jalan cari makan... itulah rutin, kalau dah jemu memasak.. kengkadang nak juga tukar selera... Kali ni, restoran masakan original dari seberang jadi pilihan M…

Waktu untuk Sabar!

Bersedia dengan sifat sabar, kerana setiap detik kita akan diuji... Sama ada ujian dengan kesenangan, kenikmatan dan kegembiraan Atau; Ujian dengan kesusahan, kesempitan dab kedukaan... Sabarlah... Teruskan perjuangan dan ke…

10 Langkah Bijak untuk Jimatkan Minyak

1. Periksa tekanan tayar Periksa tekanan tayar regular.. buat jadual ke, atau seminggu sekali... tekanan tayar yang rendah menyebabkan lebih geseran dan meningkatkan penggunaan bahan api.  2. Isi minyak sehingga tangki …

Penyelesaian Kepada Anak yang Suka Conteng Dinding!

Letih dan berbuih dah mulut bebel dan nasihat kakak, janganlah conteng dinding... sekejap je dia faham... lepas tu dalam tak tengok dia buat apa.. penuh dah satu dinding... dah la rumah sewa... jenuh la nak mengecat balik rumah …

Jangan Tunggu 9 Perkara!

Jangan menunggu bahagia baru tersenyum, tapi tersenyumlah, maka kamu akan bahagia. Jangan menunggu kaya baru bersedekah, tapi bersedekahlah, maka kamu akan semakin kaya. Jangan menunggu orang peduli kamu baru kamu n…

Peluang!

Jangan sia-sia kan peluang yang ada.. Berubahlah jika datang sekali peluang... Kerana kita tak tahu bila lagi peluang kita ada... Dan mungkin itu peluang terakhir kita... Posted via Blogaway: Entry Autopublish

Rahsia Solat Sunat Subuh!

Diriwayatkan oleh Imam Muslim dengan sanadnya daripada Saiyidah Aishah r.a., isteri Rasulullah SAW, bahawa Baginda telah bersabda: "Solat dua rakaat (sebelum) Solat Subuh itu lebih baik daripada dunia dan segala isi b…

Hati-hati! Mata-mata  Liar Sedang Mengintai Anak Gadis Kita!

Lelaki-lelaki jahat yang mengintai anak gadis kita: sumber;google images Beberapa hari lepas saya didatangi seorang ibu bersama anak gadisnya yang berumur 15 tahun, anak bongsu beliau. Daripada riak mukanya saya tahu…

Ujian!

Kenapa kita diuji?? Ini jawapannya: Dan ini pula janji Allah: Jadi bersyukur lah jika diuji... dan pastinya ujian Allah adalah mengikut kemampuan seseorang...  Nota: Teruskan berdoa buat mangsa banjir..…

Perkara yang Dilupai Setelah Sah Bergelar Suami Isteri!

Masa muda asyik bercinta.... Bercinta dan akhirnya hingga ke jinjang pelamin.. sanak saudara, rakan dan taulan bergembira mendoakan moga pasangan bercinta, bahagia hingga ke syurga hendaknya... Namun, kita lalai dan leka setelah…

Pantun Tudung dan Aurat

Koleksi pantun tentang aurat dan tudung.. Realiti di zaman ini...  Renungkan...  Minum pagi ayaq tea laici breakfast plok dgn mee laksa Jangan biaq isteri pakai seksi Kalau takot kene seksa... Buka tudung d…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui