Tunjukkan catatan dari Mac 23, 2014

Selesa dengan shawl dari Red Delima

Hari ni dating berempat dengan pertama kalinya menggayakan shawl hadiah GA Dunia Shida tajaan Red …

New Whatsapps!!!

Sumber:fb Whatsapps satu Malaysia... Negeri apa yg tak dak??? Hehe... Jangan maraaa aaa... Pos…

Rethink Your Drink!

Berapa banyak gula kita pernah amik??? Elakkan minum minuman dikedai... Sesekali tak apa lah... …

Bas Amfibia (dua alam) di Terengganu.

Bukan binatang je dua alam, bas pun kini boleh jadi bas dua alam... Waktu kemarau dok atas darat, b…

I know...

I know you give me the best... You give me what i need... Not what i want... Posted via Blogaway

Makanan yang Kaya Kalsium

Smber: google images Kalsium merupakan salah satu sumber makanan yang sangat penting dalam tu…

Baby Wear: Ber"Ring Sling"

Baby Carrier??? Stroller??? Baby Wrap??? Baby Ring Sling??? apa lagi ek???  Ni antara gadjet yan…

Renungan Jumaat: Dan Apabila...

Sumber: Internet Rasulullah s.a.w bersabda,  "Apabila umat aku mengagungkan dunia, di…

5 Tip Elak Menjerit Pada Anak!

Sumber: google images Ramai ibu bapa terpaksa menjerit untuk menarik perhatian anak-anak yan…

Aplikasi Semak Status Halal dan Info Addin di Hujung Jari!

Pergi pasaraya, ragu-ragu nak beli barang.. Eh! halal ke tidak ek ni.. Logo ni diiktiraf JAKIM ke …

Hukum Sedekahkan Pahala Bacaan al-Quran kepada Si Mati

Selepas PM mengumumkan penerbangan MH370 berakhir di lautan Hindi dua hari yang lalu, seluruh …

Kita Tahu...

Sumber: wechat Kita tahu hamba Allah Tapai kita tetap langgar perintah-NYA... Kita tah…

Seksanya Seriau Gigi!

Memalam je terasa berdenyut-denyut gigi, macam nak tercabut semuanya... Fuh! Ngilu je rasanya... M…

Banyak Iklan Menyakitkan Mata!!

Entry ni sekadar luahan dan mungkin teguran kepada sesiapa yang ingin menerimanya secara positif..…

Punca Susu Ibu Boleh Berkurangan!

Secara teorinya, susu badan akan mengikuti keperluan bayi, tapi nyata ia tak semudah teori, bila d…

WW ~Testing~

Wahai diri... Jika engkau memandang segalanya adalah dari Allah, Yang menimpakan ujian; …

7 Tanda Kurang Darah!

Ramai yang menganggap tanda-tanda di bawah adalah perkara biasa apabila tidak mengambil pemakanan …

Mari Beraktiviti Dengan Si Kecil... (^_^)

Bila si bayi dah berusia lebih semula, waktu tu dah mula teruja ada anak, jika yang bekerjaya dala…

Doa Ketika Ditimpa Kesedihan

Sumber:fb Rakyat Malaysia ibarat sedang berkabung... Seluruh Malaysia terasa suram... Walaupun tida…

PM Sahkan MH370 Terhempas di Lautan Hindi!!

Captured: Sinar Harian Berita yang sungguh mengejutkan... Tapi siapa kita nak menidakkan ketentuan …

Warna-warni yang berkhasiat lawan penyakit!

Pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran yang kaya vitamin, mineral, serat dan fitokimia yang ber…

Penarikan Balik Pengikhtirafan Badan Pensijilan Halal Luar Negara!

Sumber: FB JAKIM Adalah dimaklumkan bahawa bahagian Hab Halal JAKIM, telah memutuskan untuk ME…

Habiskan 10jam untuk Berselfie!

Korang suka berselfie??? Jika korang selalu berselfie, pasti tak dapat nak tandingi seorang remaja…

Manusia yang Bijak!

Sumber: google images Daripada Abu Yaala Syaddad bin Aus RA daripada Nabi SAW sabdanya, “Ora…

Sebab-sebab bayi TERSEDAK SUSU!!!

Setiap tahun pasti ada kes bayi tersedak susu... Tak kira di rumah, di pengasuh di taska... Aj…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui