GuidePedia

4
Selesa dengan shawl dari Red Delima
Selesa dengan shawl dari Red Delima

Hari ni dating berempat dengan pertama kalinya menggayakan shawl hadiah GA Dunia Shida tajaan Red Delima... Shawl yang tidak jarang sama s...

Baca Lagi>.

7
New Whatsapps!!!
New Whatsapps!!!

Sumber:fb Whatsapps satu Malaysia... Negeri apa yg tak dak??? Hehe... Jangan maraaa aaa... Posted via Blogaway

Baca Lagi>.

7
Rethink Your Drink!
Rethink Your Drink!

Berapa banyak gula kita pernah amik??? Elakkan minum minuman dikedai... Sesekali tak apa lah... Galakkan bawa air kosong ke mana sahaja k...

Baca Lagi>.

9
Bas Amfibia (dua alam) di Terengganu.
Bas Amfibia (dua alam) di Terengganu.

Bukan binatang je dua alam, bas pun kini boleh jadi bas dua alam... Waktu kemarau dok atas darat, bila banjir jadi bot pula... Dua kenderaa...

Baca Lagi>.

7
I know...
I know...

I know you give me the best... You give me what i need... Not what i want... Posted via Blogaway

Baca Lagi>.

14
Makanan yang Kaya Kalsium
Makanan yang Kaya Kalsium

Smber: google images Kalsium merupakan salah satu sumber makanan yang sangat penting dalam tumbesaran kanak-kanak. Oleh itu pastikan a...

Baca Lagi>.

10
Baby Wear: Ber"Ring Sling"
Baby Wear: Ber"Ring Sling"

Baby Carrier??? Stroller??? Baby Wrap??? Baby Ring Sling??? apa lagi ek???  Ni antara gadjet yang digunakan untuk travel atau jenjalan be...

Baca Lagi>.

15
Anne Nurain's Birthday Giveaway
Anne Nurain's Birthday Giveaway

Simple GA ni... Hadiah boleh tahan... Syarat pun mudah... Join cepat sebelum 31 Mac 2014 KLIK BANNER untuk join...  **...

Baca Lagi>.

6
Renungan Jumaat: Dan Apabila...
Renungan Jumaat: Dan Apabila...

Sumber: Internet Rasulullah s.a.w bersabda,  "Apabila umat aku mengagungkan dunia, dicabut daripada mereka kehebatan Islam; ...

Baca Lagi>.

6
5 Tip Elak Menjerit Pada Anak!
5 Tip Elak Menjerit Pada Anak!

Sumber: google images Ramai ibu bapa terpaksa menjerit untuk menarik perhatian anak-anak yang degil. Semakin anda menjerit, semakin k...

Baca Lagi>.

8
Segmen: Blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah
Segmen: Blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah

Meraikannya sempena cuti sekolah..  Jom support blogger ayu reramai..   Saya supported je segmen ni ea... tapi tak janji nak blogwa...

Baca Lagi>.

7
Aplikasi Semak Status Halal dan Info Addin di Hujung Jari!
Aplikasi Semak Status Halal dan Info Addin di Hujung Jari!

Pergi pasaraya, ragu-ragu nak beli barang.. Eh! halal ke tidak ek ni.. Logo ni diiktiraf JAKIM ke tak ek... Pergi musafir, melilau menc...

Baca Lagi>.

4
Hukum Sedekahkan Pahala Bacaan al-Quran kepada Si Mati
Hukum Sedekahkan Pahala Bacaan al-Quran kepada Si Mati

Selepas PM mengumumkan penerbangan MH370 berakhir di lautan Hindi dua hari yang lalu, seluruh rakyat Malaysia mengucapkan takziah dan m...

Baca Lagi>.

7
Kita Tahu...
Kita Tahu...

Sumber: wechat Kita tahu hamba Allah Tapai kita tetap langgar perintah-NYA... Kita tahu kudrat kita dari ALLAH Tapi kita teta...

Baca Lagi>.

6
Seksanya Seriau Gigi!
Seksanya Seriau Gigi!

Memalam je terasa berdenyut-denyut gigi, macam nak tercabut semuanya... Fuh! Ngilu je rasanya... Mula perasan jadi macam elok habis pantang...

Baca Lagi>.

9
Banyak Iklan Menyakitkan Mata!!
Banyak Iklan Menyakitkan Mata!!

Entry ni sekadar luahan dan mungkin teguran kepada sesiapa yang ingin menerimanya secara positif... Maaf aku katakan, sejak dua menjak ni, ...

Baca Lagi>.

8
Punca Susu Ibu Boleh Berkurangan!
Punca Susu Ibu Boleh Berkurangan!

Secara teorinya, susu badan akan mengikuti keperluan bayi, tapi nyata ia tak semudah teori, bila dah mula bekerja, ramai ibu yang mendapati...

Baca Lagi>.

5
WW ~Testing~
WW ~Testing~

Wahai diri... Jika engkau memandang segalanya adalah dari Allah, Yang menimpakan ujian; Yang menjadikan sakitnya hatimu; Yang m...

Baca Lagi>.

6
7 Tanda Kurang Darah!
7 Tanda Kurang Darah!

Ramai yang menganggap tanda-tanda di bawah adalah perkara biasa apabila tidak mengambil pemakanan yang seimbang dan tidak cukup tidur. Haki...

Baca Lagi>.

7
Mari Beraktiviti Dengan Si Kecil... (^_^)
Mari Beraktiviti Dengan Si Kecil... (^_^)

Bila si bayi dah berusia lebih semula, waktu tu dah mula teruja ada anak, jika yang bekerjaya dalam dilema dah, nak g kerja ke tak.. Hari p...

Baca Lagi>.

3
Doa Ketika Ditimpa Kesedihan
Doa Ketika Ditimpa Kesedihan

Sumber:fb Rakyat Malaysia ibarat sedang berkabung... Seluruh Malaysia terasa suram... Walaupun tidak mengenali, tapi kita satu negara yang s...

Baca Lagi>.

7
PM Sahkan MH370 Terhempas di Lautan Hindi!!
PM Sahkan MH370 Terhempas di Lautan Hindi!!

Captured: Sinar Harian Berita yang sungguh mengejutkan... Tapi siapa kita nak menidakkan ketentuan Allah... ALLAH Maha Berkuasa... Harapan ...

Baca Lagi>.

5
Warna-warni yang berkhasiat lawan penyakit!
Warna-warni yang berkhasiat lawan penyakit!

Pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran yang kaya vitamin, mineral, serat dan fitokimia yang berfungsi sebagai bahan antioksidan terbaik ...

Baca Lagi>.

5
Penarikan Balik Pengikhtirafan Badan Pensijilan Halal Luar Negara!
Penarikan Balik Pengikhtirafan Badan Pensijilan Halal Luar Negara!

Sumber: FB JAKIM Adalah dimaklumkan bahawa bahagian Hab Halal JAKIM, telah memutuskan untuk MENARIK BALIK pengiktirafan ke atas tiga bu...

Baca Lagi>.

8
Habiskan 10jam untuk Berselfie!
Habiskan 10jam untuk Berselfie!

Korang suka berselfie??? Jika korang selalu berselfie, pasti tak dapat nak tandingi seorang remaja ni berselfie... Dia menghabiskan masa ki...

Baca Lagi>.

5
Manusia yang Bijak!
Manusia yang Bijak!

Sumber: google images Daripada Abu Yaala Syaddad bin Aus RA daripada Nabi SAW sabdanya, “Orang yang bijak itu ialah mereka yang menga...

Baca Lagi>.
 
 
Top