News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Plan Internet Pilihan Blogger!

Plan Internet Pilihan Blogger!

Baru-baru ni MF ada buat survey pasal internet... Memandangkan kos hidup makin tinggi perlu fikirkan sesuatu pasal internet ni... Nak terminate dan tak guna internet langsung rasa macam susah juga sebab segala-gala dihujung jari... Nak cari apa-apa kena guna internet...

Jadi, selepas berbincang dengan suami kami mula nak ubah plan internet yang ada sekarang... Sebab pakai mobile internet celcom untuk dua orang terasa bebannya sebabnya kami suka download video untuk anak-anak, suami suka pula layan movie online... MF macam biasa lah... Blog aje lah dilayannya... Dalam sebulan kami guna lebih dari 15GB data... Banyakkan itu lah... Sebab suka layan movie dari layan astro..n tahun depan memang terminate lah astro tu.... Tunggu kontrak habis je...

Jadi mula MF buat survey di wall fb sendiri je... Takde respond... Jadi, langkah mudah, MF tanya rakan blogger di Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA)...


Dan ramai yang memberi pendapat berdasarkan pengalaman penggunaan internet seharian... 

Dalam tiga yang MF senaraikan, iaitu U Mobile, Yes 4G dan Maxis Fibre... Rata-rata blogger berpuas hati dengan perkhidmatan YES... Yes 4G ni MF guna tapi secara percuma di sekolah... sebab ada rangkaian kerjasama dengan KPM... Tapi itu untuk di sekolah... tapi di rumah, nak cari yang sesuai dan murah pula kan... jadi, ramai yang bagi review pasal Yes 4G ni.. 

Ada juga yang cadangkan line internet yang baru... tapi tak berapa nak minat.. cuma yang pasti Yes 4G ni ada tempat-tempat tertentu je.. ada tempat yang tiada coverage... kalau takde 4G tu memang slow lah juga... 

Akhirnya, termakan juga dengan review ni.. aku dan suami belilah Hundle 4G ni... dengan langgan internet kuota data 15GB sebulan... 

Terima kasih buat rakan-rakan blogger yang kongsikan pendapat, pengalaman dan review.... Nanti MF kongsikan review pasal internet Yes 4G ni... 

Tags

Newsletter Signup

Signup untuk dapatkan informasi terbaru dari mariafirdz.com.

6 Comments

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. Berapa ratus sebulan tu cikgu...hihi..cik akak nak survei juga..hihi

    BalasPadam
  2. tmnet paling best ! hehe

    tapi klu nk mobile, cn prefer celcom broadband sebab di mana2 pun ok ;)

    BalasPadam
  3. Tp sy indah khabar dr rupa... YES 4G mmg kuat menipu...

    BalasPadam
  4. dah ada line internet yang ok baru lah best kan :)

    BalasPadam
  5. saya pon guna yes 4G
    yg celcom guna bila blk kg je. hii

    BalasPadam