Kes Entry Diciplak Selesai!

Sesiapa yang baca entry pasal entry peribadi diciplak semalam... Tahu la kes apa kan... 

Terima kasih atas komen dan pandangan semua... 

Susulan itu, aku dah PM owner blog tu di page bisnes dia...sebab PM personal tak berbalas sebab meseg aku masuk others... 


Lepas aku PM kat page tu dia balas. Dan akhirnya dia delete aje entry tu..  

Kes tu aku kira selesai dengan baik... Alhamdulillah.. Sebab tu kalau klik link tu dah takde... Sebab dia dah delete... 

Pengajaran buat semua dan buat aku juga... Hati-hati jika nak copy paste ni... Jangan lupa letakkan sumber asal penulis dan minta izin... 

Kerana itu setiap blog penting ada "disclaimer" atau "penafian"... Sekurang-kurang jelas dan tegas... Bahawa entry kita tu adalah hak milik kita dan segala yang kita copy dinyatakan sumber asalnya... 

Berlangganan update artikel terbaru via email:

22 Responses to "Kes Entry Diciplak Selesai!"

  1. Alhamdulillah dh settle dgn baik

    BalasPadam
  2. Macam2 kan...x pe la dh selesai dh kan...

    BalasPadam
  3. Muz cedok mesti mention dkt ayat hujung...Huhu

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah berjaya diselesaikan dgn baik ..Syukur..

    BalasPadam
  5. bagus dah selesai cara baik..

    BalasPadam
  6. patut tak dapat nak tengok dekt blog tu..rupanya dah delete..

    BalasPadam
  7. alhamdulillah dah settle.. :)

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah.. syukurlah dia sedar nak delete. Ada sesetengahnya buat sengal je hhmmm...

    BalasPadam
  9. dah terkena macam ni 2 kali dah.. first pasal herbalife second pasal logo BR1M....and semua entry2 tu dah delete...so sekarang ni dah jarang sangat copy, kalau copy pun letak link diaorang...nasib baik la tak dikenakan apa2 tindakan..memang serik dah la...huhu

    BalasPadam
  10. Betul tu. Bkn suka2 main copy paste je.
    Belog Miss Balqis

    BalasPadam
  11. Salam pagi, Zaki singgah. Perkara macam ni biasa terjadi. Semua nak ambil jalan mudah aja. At least, the least yang boleh dibuat, bagi la credit kepada owner yang empunya. Hehe.

    BalasPadam
  12. @Engku Muzahadinitulah etika menulis entry yang diambil sumber lain..

    BalasPadam
  13. Baguslah dah selesai dengan baik :)

    BalasPadam
  14. Alhamdulillah. Sebab tu kite disarankan selalu bersangka baik :)

    BalasPadam
  15. wow hahaha.. CT terlepas cerita ni. tapi sungguh.. time memula nak buat blog mmg tak faham erti backlink apa semua ni. lelama belajar sendiri and dah rasa kepentingannya.

    BalasPadam
  16. bagus juga insan tu buat pendekatan begitu kan
    kira cite ni habis begitu aje
    apapun masih ramai yang tak punyai kesedaran seperti insan tu

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Catatan Terbaru Catatan Lama Laman utama

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel