GuidePedia

13
Sumber: fb
1. Jangan lupa tarikh lahir atau tarikh anniversary
Yang ni memang tak dinafikan... kecik hati oo..kalau lupa...

2. Jangan puji perempuan lain di hadapan isteri
Memang pantang larang besar ni wahai kaum suami.. tolonglah jangan puji pompuan lain depan isteri... apatah lagi bandingkan dengan isteri sendiri.. memang anda kejam kalau buat macam tu!

3. Jangan tengok perempuan lain di hadapan isteri
Hmmm.. zaman sekarang tak boleh elak.. tapi kalau tertengok sekali, jangan lah tengok lagi sampai dah tak pandang isteri dan tak perasan isteri kat sebelah kan...

4. Jangan terlebih mesra dengan rakan baik isteri
Memang cari nahas lah sapa buat camni... melebih pula.. jika kawan isteri tu pun layan juga, maknanya di bukanlah rakan yang baik ek.. tak yah kawan dah...

5. Jangan like/follow/comment page perempuan lain di FB/Twitter
Yang ni tengok juga lah status atau apa yang dipostnya.. kalau benda yang baik tak salah kot... bagi aku lah... 

6. Jangan letakkan password di handphone
Memang fikiran perempuan atau isteri akan jauh berfikir kenapa suami dia letak password... jangan keruhkan keadaan ok.. kalau nak letak juga, pastikan isteri tahu.

7. Jangan clearkan inbox/call log in and out
Hmm... yang ni kalau nak buat juga, pastikan lepas isteri tengok semua.. atau pun buat je kat depan isteri. ea lah.. bior lelama nanti berat phone kan...

8. Jangan lepak, borak kosong dengan kengkawan sampai lewat pagi.
Yang ni memang perempuan pantang.. agak-agaklah berkawan kan.. jangan sampai isteri selalu ditinggalkan dan tidur sendirian..

9. Jangan lupa isteri jika ke luar negara (out station), pastikan call/SMS isteri
Hmm.. hati perempuan akan jauh terasa kalau suami dia tak hubungi langsung ketika outstation..

10. Jangan lupa bagi suprise...
Yang ni tak payah tunggu hari istimewa pun takpe... memang perempuan touching kalau suami dia buat kejutan... kalau boleh satu dunia dia nak bagi tau suami dia buat kejutan kat dia... 

11. Jangan lupa cium dahi isteri sebelum pergi kerja.
Tolong ea para suami... jangan pernah lupa untuk buat yang ni.. perkara simple dan mudah je.. cium dahi dan peluk sebelum pergi kerja dan balik kerja..

Mudah je nak jaga pantang larang orang perempuan ni... tak perlu nak bergolok bergadai... cuma sesekali ajak jenjalan dan pergi shopping tu bertambahlah kerukunan rumah tangga... 

"Isteri Gembira, Keluarga Bahagia"



Thanks for reading: Pantang Bagi Seorang Isteri!

Catat Ulasan

  1. hehe...gelak sorang baca entri ni.

    BalasPadam
  2. ajak shopping tu memang setuju...sekali sekala...bukan selalu...^_^

    BalasPadam
  3. Jangan pernah lupa isteri. Hehe

    BalasPadam
  4. tips yg baik untuk para suami..hehe

    BalasPadam
  5. hehe...tagline last sekali tu paling best !

    BalasPadam
  6. Jgn pernah lupa jadual.
    1,2,3 dan ke empat.
    Baru adil. Hihihi

    BalasPadam
  7. kekadang sha rasa sha yang over acting.... hasben memang watlekkk watpisss je... ada perempuan pandang pun slumberockkk dia jerit... "pe pandang2?? gua dengan bini gua ni..." kihkih

    BalasPadam
  8. Untungnya bergelar seorang isteri ...Banyka nyer pantang ya ..hehehe

    BalasPadam
  9. hhehehe...kalau saya marah dia tengok pompuan lain, lagi dia cari pasal tau...siap bukak tingkap, panggil budak pompuan tu.
    pastu dia perkenalkan saya sebagai isteri dia...
    nak marah pun tak jadi..

    BalasPadam
  10. hehe...rasa kelakar
    tapi ada kebenarannya =)

    BalasPadam
  11. Memang tidak disangkal lagi.
    Yang no.6 tu.. Saya x pernah berPW sebelum ni. Tapi suami mmg letak password kat fon.
    To be fair, saya pun letak juga.
    Baru tau rasenye, kan?

    BalasPadam
  12. Ni pantang zaman moden ni..hihi

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

 
Top