Tunjukkan catatan dari Disember 8, 2013

Dekorasi Bilik Tidur Untuk Anak Ramai

Sumber: Oh Media Menarik betul idea ni... Sesuai dekorasi ni untuk rumah sempit tapi anak …

Telur dalam Telur

TAMPIN – Seorang peniaga di Gerai Majlis Daerah Tampin (MDT) Taman Gunung Mas Repah terkejut a…

Kisah Busu Banyak Pengajaran

Semalam... tengah hari selepas memasak, menghabiskan masa di rumah saja... Dah siap solat semua, b…

Petua halang nyamuk masuk rumah...

Kalau korang jadi ustaz/cikgu.. nak jawab ke tidak soalan ni... mencabar soalan ni... Soalan ni s…

Pahala Solat di Hujung Waktu

SOALAN Ustaz, ramai kalangan rakan termasuk saya melakukan solat di hujung waktu. Apa yang k…

Cara Nak Pastikan Software Android Original atau Tiruan

Info baru dapat... en.somi la ajar ni...  Cara nak pastikan smartphone yang kita beli tu guna s…

Batalkah Solat Bersentuh Anak Bernajis?

Sumber: google images Soalan  Assalamualaikum ustaz, Saya seorang ibu yang mempunyai ana…

Hanya Kerana 5 Sen

Sumber: google images Ustaz Halim (bukan nama sebenar), telah diganggu dengan suatu mimpi ya…

Maksud Kekayaan

Kaya hati tapi miskin iman dikira miskin juga... pepatah lama pula: "Biar miskin harta,  as…

Perodua Keluarkan Myvi untuk Wanita, 60 Edisi Terhad!

PERUSAHAAN Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) melancarkan model Myvi 1.5 liter edisi terhad seba…

Alhamdulillah... Menang GA Lagi...

Bangun tido petang dengan mamai-mamai buka netbook untuk online...lepas tidokan Faiqah dengan aku …

Hargailah Telinga Anda!

Sumber: google images Rasa ghairah ketika si suami membisikkan kata-kata sayang di telinga a…

Lesung Batu vs Blender

Lesung batu vs blender... masih bergunakah lesung batu zaman sekarang ni???   vs Bagi ak…

Bahayakah Berlebihan dalam Ultrasound Kehamilan???

Ibu mengandung... mana tak excited yang nak tahu apa baby buat dalam kandungan kan... memang t…

Tanda Ilmu Tidak Berkat & Pencinta Ilmu

Sumber: FB Semalam tengok rancangan Cinta Ilmu di TV al-Hijrah... bersama Ustaz Badli Shah..…

8 Sifat Pakaian Wanita Islam

Sumber: google images Pakaian itu mestilah menutup aurat. Pakaian itu tidak terlalu nipis se…

Sampai Kiamat Pun Takda Orang Buat Baik!!!

Kadang-kadang tak faham aku dengan sesetengah perangai manusia ni... terutama kat facebook la kan.…

Berita Terkini Akhir Zaman: ITIK BERTUDUNG!!!

Gamabr hiasan: google images Seekor itik telah dikesan pada petang tadi... Itik pelik in…

Hukum Makan Makanan Masak Tapi Berdarah

Sumber: google images SOALAN salam Kekadang di setengah restoran masakan seperti ayam …

"Hujan" Meteor Mulai Jumaat Ini...

Kuala Lumpur: Langit Malaysia diterangi juraian hujan meteor Geminids mulai Jumaat ini hingga 17 Di…

WW ~ Hijabister Jahiliyyah ~

Sumber: FB Moga berhati-hati dalam pemakaian...

Nostalgia: Kartun yang telah pupus ditelan zaman

Haishh.. petang-petang...hujan-hujan di musim cuti sekolah... rindu plak nak tengok kartun aje kan…

SOALAN & JAWAPAN BERKAITAN SOLAT JAMA’ MUSIM BANJIR

SOALAN  Asalamualaikum ustaz, sahabat saya mintak tolong tanya pada ustaz.. Kes dia mcm ni…

Resipi Ringkas Tambah Darah Dalam Badan

Masalah kekurangan darah juga boleh diatasi dengan menu pemakanan. Bagi mereka yang mengalami mas…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui