Nak Tegur Tonjolkan Aje Dirimu

Sambil mendengar Forum Perdana, saja menyemak blog dimalam hari sementara en.somi melayan design2 baru untuk Homemadestickers...

Tertiba ada 5 commet untuk sedia dipublishkan..., dan antara dua komen tu adalah agak mengejutkan aku... sebab dah lama aku tak dapat komen dari orang atau blogger yang tak dikenali.. 


Dengan gelaran anonymous... dia memberi komen yang agak mengejutkan... terpikir-pikir pula siapa punya gerangan yang komen begini, gayanya macam memerli dengan entry Fesyen Ikut Binatang... pasal fesyen rambut... kat mana ea dia tgk suami ku??? lepas discroll baru perasan, di header aku, ada gambar encik.somi dengan gaya rambutnya... 

Jadi, buat pengomen yang bertanya, aku jawab walaupun tak tahu kamu siapa.. 


Fesyen rambut suamiku tu, nampak terpacak kan...sebab dia buh gel pengeras, dan untuk pengetahuan, rambut suamiku pendek aje, sebab dia bekerja pasukan unit beruniform, jadi rambutnya pendek di tepi dan sedikit je rambut di tengah, jadi dia buh minyak untuk keraskan rambut tu... memang lah nampak pelik, dalam gambar yang telah diedit begitu kan.. nmpk ler pelik sebab dalam gamabr yg diedit gitu, kalau tgk real takde pelik mana pun, sebab gaya biasa je... xdelah cacak-cacak macam landak tu pun..

Harap en.anonymous ni puas hati dengan jawapan ni.. dan entry tu pun bukan nak perli orang ke hapa, cuma saling mengingat aje.. sebab ketara sangat kepelikannya fesyen rambut tu kan... Andai ada terasa, harap dimaafkan... 

Cuma satu pesanku, jika nak tegur, nak tanya tonjolkan aje diri, tak yah nak sembunyi sebagai anonymous ea, maaf jika aku umpamakan seperti "Baling batu sembunyi tangan"... faham-faham sendirilah maksud simpulan bahasa ni ea... 

Aku tak kisah orang nak tegur aku, sebab aku pun insan dan blogger biasa, ada juga salah silap yang aku sendiri tak sedar.. mungkin dalam aku menymapaikan ilmu dan ajak orang ke arah kebaikan, aku tak sedar aku mengguris hati dan perasaan orang lain.. tapi tonjolkan aje dirimu.. 

Jika tak puas hati boleh aje emailkan teruskan kat aku:
myfirdaussy@gmail.com

Maaf kepada semua pembaca dan pengunjung blog ni, andai ada yang terasa dengan entry-entry yang pernah aku coretkan.. 

Catat Ulasan

22 Ulasan

  1. Salam......Berani kerana benar...maka perlu tonjolkan diri kerana bertanggungjawab atas setiap ulasan atau komen...kirim salam pada sang suami.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul.. Jika smbunyikn drii...org dh blh agak dh org ni jnis cmne..

      Padam
  2. jhtnya org tu... mulut x cover.... Sabar kak ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak kisah pun nk koemn gtu.. Cuma eloklah tonjolkn diri..

      Padam
  3. fesyen rambut nampak biasa, yg sering dilihat
    memang teliti orangnya
    yumida klo singgah kat blog rakan, selalu tengok secara rambang je header rakan..hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saja dia aje tu.. Hmm... Agaknye dia terasa dgn entry tu.. Tu yg cari point nk kenakn blik..

      Padam
  4. pastinya org yg sama tu.. sabar ya.. (w/pun kdg2 geram ngan orang berperangai cenggini..)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Entahlah.. Hnya Allah yg tahu.. Dia smbunyi dr saya tpi tidak dgn Allah..

      Padam
  5. ooohhhh gitu citernye. Kenit dah baca entri fesyen rambut tu hehe. Tak sangka orang respon macam tu sekali ye dear. Mungkin terasa kat dia kot , aperpun di akhir entri tu kan dear dah kata 'maaf jika ada yang terasa' so tak perlu nak komen macam tu kat kita.

    Chill dear, teruskan menegur dan berpesan-pesan. Kita menulis bukan tuk bagi orang suka je, tapi untuk berpesan-pesan kepada kebaikan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xpe lah.. Cuma kecewa sbb dia smbunyikn identiti.. X kisah pun klu nk tgur..

      Padam
  6. jgn dilayan sgt cik2 anon ni ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg tak layan.. Sbb dh lama tak dpt dr makhluk tak dikenali ni..

      Padam
  7. detail betul dia cari bukti untuk mengenakan.. sampaikan header pun dibeleknya..

    BalasPadam
  8. apa motifnya?..rasa lagi selamat kalau cik tukar setting komen..jgn kasi annoym buat komen..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg dh tukar pun.. Ni kira cik anony yg berdftr la ni..

      Padam
  9. Apalah yg disibukkan dgn gaya rambut setakat digambar tu.. ikut sukalah blog masing2 & bukan pun menyalahi mana2 peraturan.. apalah.. mmg jenis org x boleh tengok org senang tu.. dah lah x gentle.. sabarlah pn Maria & en somi tu.. x salah pun setakat rmbut mcm tu kt blog.. x perlu menilai buku dari kulitnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehe.. X kisah pun dgn org mcm ni... Mst dia de mslh tu... Huhu

      Padam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^