Cerewet untuk kebaikan

Hari ni check-up rutin untuk ibu mengandung macam aku... Ni minggu ketiga berturut-turut aku ke klinik.... Demi si anak turutkan aja... Minggu depan check up Faiqah pula untuk 2 tahun...

Rasa macam leceh kan...setiap minggu ke klinik kerajaan... Berjam-jam menunggu... Waktu mula2 nak buat buku merah aku berkira2...macam nak buat kat swasta je... Sebab tengok klinik ni macam cerewet dan leceh... Namun selepas berbincang dan minta pandangan rakan2 berpengalaman.... Aku gagahkan diri dan sabar ke KKIA...

Ada juga yg ke swasta untuk rutin bulanan...sebab tak tahan nak tunggu berjam2 dan leceh dgn kerenah doktor dan nurse kerjaan...  Pernah juga ke swasta... Tapi aku sendiri tak puas hati...sebab tak detail macam kerajaan... Bila aku fikir2kan... Klinik kerajaan memang leceh...cerewet... Banyak prosedur...tapi semua tu untuk kebaikan kita juga sebenarnya...

Tiada siapa nak lambat kan..semua nak cepat...tapi setiap kesabaran ada manisnya... Bagi ku biarlah leceh dan cerewet... Semuanya untuk kebaikan kita... Sabar aje lah...sebab kat klinik kerajaan bkn nak rawat kita sorg...tapi ramai... Jadi tak kisah lah cerewet pun... Janji ada kebaikannya... Lama menunggu??? Habiskan dgn zikir dan bermesra dgn yg lain sama2 menunggu...kan mmngeratkan silaturrahim...

Jadi... Sbar aje lah... Cerewet tu untuk kebaikan...

Published with Blogger-droid v2.0.10

6 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. sy pun pilih kkIA juga...biar lambat asal selamat hehe

    BalasPadam
  2. Secara positif.. ia mendidik kita utk lebih bersabar kan.. Sabar tu separuh dri iman, sabar tu ibadah.. sabar je lah, in shaa Allah dipermudahkan segalanya.. amin.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Byk hikmah sabar...tpi ramai x sabar...

      Padam
  3. kdg2 tggu lama2 kt klinik smpai boleh dpt kwn baru...hehehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah.. Kdg2 dpt knal org lain juga...

      Padam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama