Bukan Botol Susu yang Patut Diharamkan Tapi...

Panjang berjela lak tajuk... Macam tajuk entry kat blog Acik... Hehe... Sorry ea acik...dah terikut plak buh tajuk panjang2.. Hehe...

Ok...story kisah depan mata lagi.. Pengalaman hari ni... En.somi teman aku ke KKIA hari utk rutin check up bulanan... Seperti biasa dialah tukang jaga Faiqah...

Sementara menunggu giliran...saja lah lepaskan Faiqah bebas bermain dan bertegur sapa...dengan anak2 yg sebaya dia.. Entah macam mana tadi entah dari mana ada keropok Super Ring warna oren terang kat tangan... Tengok kat lantai pun ada... Huh... Dia mmngutip...

Faiqah memang masih mengutip...tetap kena pantau... Suami aku nampak memang berang lah dia.. Pantang dia... Tambah2 jajan dan keropok macam tu... Mula aku minta baik... Suami minta baik2 dia tak bagi...terus rampas dan buang... Semua org tgk... Last2 aku suruh je dia tunggu di dalam kereta...sebab Faiqah dah melalak kuat...

Memang aku pun geram... Bila aku tengok..bersepah keropok dan jajan di lantai... Nampak kotor dan jijik di Klinik tu... Eee... Geram plak...

Patutnya jajan tu yg diharamkan bukan botol susu dan puting... Ni sibuk nak kempen susu ibu sampai haramkan botol susu...tapi jajan tu lebih bahaya dari botol susu...susu formula dan puting tu aku rasa...

Mungkin ada gak yg kata aku dan suami bertindak kejam... Tapi kami memang serius bab makan jajan... Keropok memang jauh langsung tak bgi... Biorlah nak kata kejam ke hape... Anak kami kan... Aku dan suami pun kecik2 dulu dididik macam tu...

Sepatutnya kena bertindaklah pihak yg bertanggungjawab.... Buat kempen kesedaran pasal jajan nih...haramkan jajan untuk kanak2...

Published with Blogger-droid v2.0.10

3 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. Mmg betul tu.. masaalah lah jajan ni.. anak sy kalau ikut ke kedai pun mesti kejar yg tu dulu. Mmg x boleh dibiarkan.. bnyk makan nnti budak2 jadi hilang selera makan.. mmg boleh berpenyakit.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bkn penyakit je.. Jajan antara punca lemah otak dan tiada adab bdk2 skrg... Sbb byk bhn perisa dlm jajan...

      Padam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama