Haha.. aku nak buat kerja sebenarnya, tapi xpe lah release tension jap.. ngadap blog dulu.. lama dah tak coret2... Alhamdulillah..sejak dok umah baru xde rasa kelam kabut sgt sbb dah dekat sikit nak g kerja.. kalau dulu dalam satu jam perjalanan nak ke sekolah termasuk hantar Faiqah, tapi kali ni.. dalam 20 minit je.. 

Seperti biasa aku drive balik.. tapi peristiwa berlaku hari ni mmg rasa nak tercabut jantung.. terngiang2 lagi.. mengucap panjang aku.. Namun, syukur Alhamdulillah Allah masih lindungi aku dan Faiqah, mungkin berkat amalanku sebelum drive baca ayat kursi dan selawat... 

Peristiwa masa nak balik tadi, masa lepas aku u-turn nak balik rumah, aku follow belakang sebuah van.. tapi tak rapat sgt.. van di depan kete aku bagi signal ke kiri nak berhenti di bahu jalan.. aku hanya mengelak sedikit sebb dia dah ke tepi pun.. namun, tak semena2.. msa elok je kete aku smpai selisih dgn van tu, van tu boleh plak, masuk ke jalan secara mengejut... Aku dengan panik terus pulas stereng ke kanan mengelak van tu la.. Mujur Allah nak lindung, kete myvi yg di belakang lorong knan tu, tak laju dan agak jauh... 

Tapi aku tak sempat nk hon la.. kalau suamiku mmg dapat la hon van tu.. memang membahayakan.. lepas je berlaku, berdegup jantung ku.. laju... gerun dan teringat2 rasa.. tapi aku jarang nak rasa serik.. sebab mmg susah nak serik.. 

Apa2 pun alhamdulillah, Allah lindungi aku dan Faiqah.. syukur sgt.. moga lepas ni kena lebih hati dan beringat.. 

p/s: kadang2 kita bawa kete dah ikut undang2 tapi tetap kena beringat dan hati2 sebab sikap pemandu yg xde adab dijalan raya macam van tu lah.. hmm.. 

2 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. alhamdulillah selamat semuanya :) InsyaAllah Allah akan sntiasa lindungi akak dengan keluarga :)

    BalasPadam
  2. alhamdulillah segalanya selamat... memang macam tu sikap segelintir pemandu berjalan raya...kadang2 kita yang terlebih berhati2 pun jadi mangsa x semena2...

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama