Cikgu...ni bukan lilin lagi dah...



Cikgu selalu org ibarat kan sebagai lilin kan.. membakar diri untuk menerangi org lain.. Tapi lain dah kes cikgu ni, bukan jadi lilin dah.. tapi dah jadi obor dah... bukan bakar diri je, satu keluarga terlibat..

Cikgu ni, baik sanagt, tapi dia tak fikir panjang... kesian dia, org aniaya dia.. hmm.. tak tau nak kata pe.. mmg salah diri sendiri la.. lagi satu dia tak bgtau suami dia.. hmm.. ni lah risikonya.. sbb tu org tua2 kata, buat baik berpada2.. jangan baik sangat.. takut jadi ginilah.. ada yang amik kesempatan.. 

Dia baik sbb snggup hutang dgn along dan ceti haram sbb nak tolong orang.. tapi akhirnya menjerat diri... ea lah hutang bank, habis2 saman tak pun black list.. hutang along, nyawa melayang maa.. hmm.. 

Tak tahu nak kata gane dah... hmm.. berita lanjut beli la Harian Metro hari ni ea.. 

p/s: buat baik berpada-pada buat jahat jangan sekali... 

Catat Ulasan

0 Ulasan