GuidePedia

4
Hari sabtu lepas aku jenjalan window shopping akt tesco selayang dgn beloved hubby dan putri comei Faiqah...
Bawa faiqah jenjalan tesco.. Adu..mak ai..letih keponh dia.. Tapi ni bukan nk kisahkn faiqah yg terlepas.. Tapi kisah susu...
Aku sesaja jenjalan bahagian baby dan kanak2... Saja survey2 bahagian susu formula... Saja nk tgk harga2 susu dan bercdg nk tukar susu faiqah...faiqah skrg minum susu dumex je.. Ingat nk tukar la yg ok sikit... Dumex pun ok.tapi murah je la kn..
Tapi.. Terkejut betul tgk hrga susu... Mak ai... Mengalahkan harga sehelai baju... Mahal gileerr... Yang paling murah stkat ni dumex dan dutch lady... Yang lain2...mmg mngalahkan hrga beras 10kg...
Last2.. Amik keputusan tak jadilah tukar... Ku pun katakan faiqah... Faiqah...minum susu ummi dan susu dumex je yg umi mmpu belikan...
Patut la persatuan pengguna islam minta adakan kawalan hrga susu formula.. Sebab mahal sesangat...mengalahkan harga beras dh... Huhu...

Published with Blogger-droid v2.0.9
Thanks for reading: Seram tengok harga susu...

Catat Ulasan

  1. Kakha pon dah tukar susu, pakai Dumex Dupro, tu je yg mampu haha~ takpe memana, asalakan anak sesuai, yg penting anak kita serasi~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup... Kdg2 tu rasa gak kesian minum susu biasa2 je... Tapi itu je termmpu..tapi2 pkir2 da lagi yg hnya mmpu bg susu tin je kan..

      Padam
  2. susahnya zaman sekarang..semua barang mahal..

    BalasPadam
  3. shima pun kasi abg aqil susu dumex dugro plain je.. skrg dah minum yg step ke2 (3-6thn).. Harga kat kedai runcit shima masih terendah, rm19.90 @ kdg rm19.50.. Sgt jarang ke super/hypermarket

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

 
Top