GuidePedia

1
Pertama kali aku nak ucap terima kasih kepada yang bertanya dan mengingatkan daku... Cikgu Farha... :-)


Aku cuma nak maklumkan.. segala entry dan info dalam blog yang ku catatkan ini, adalah hasil:
Copy dari Gugel :-)
  • Pembacaan
    • Pembacaan ku sma ada dari internet, buku, majalah, artikel, jurnal, surat khabar, tabloid.. dan segala sumber, yang aku baca.. aku baca dan aku copy dan paste kan di blog aku, dan aku nyatakan sumbernya.
  • Koleksi lamaku
    • Semasa belajar, aku ada buat koleksi pembacaan, info dan ilmu2 penting yg aku dapat dari internet kebanyakannya.. aku simpan di dalam satu folder dalam PC ku dan kebanyakan koleksi tu aku ada simpan link URL (sumber) dan ada yang aku tak simpan.. andai kata, ada penulis asal membaca entry yg hampir sama dgn entry aku, aku mohon halalkan segala ilmu yang patut aku share.
  • Pengalaman
    • Yang ni sah2 la dari pengalamanku dan orang lain yang aku kongsikan.. andaikata aku kongsikan pengalaman org, sudah pasti aku minta izin tuan punya badan untuk aku kongsikan. dan jika dari pengalamanku, sudah pasti hak cipta aku sendiri.
  • Apa yang terlintas di minda
    • Entry yg terlintas di minda biasanya berdasarkan apa yg aku alami dalam satu masa tertentu dan aku terus coretkan.. contoh, pengalaman bersalin, mengandung dan kisah anakku Faiqah... 
Andai, ada entry2 yang aku kongsikan sama dgn org lain, mungkin ayat yg ku karang hampir sama.. dan jika ada yang sama tapi tak de sumber, mungkin itu dalam koleksi artikel ku, dan aku tak ingat dari mana sumbernya.. jika penulis asal membacanya, aku mohon halalkan... 

Yang pasti, aku menghormati setiap penulisan org lain, sebab adanya akta copyright atau "hak cipta terpelihara".. 

p/s: sebenarnya aku kurang bersetuju dgn hak cipta terpelihara ni, sebabnya setiap ilmu dan info yg baik perlu dikongsikan... tapi aku tetap menghormati idea dan penulis asal... 
Thanks for reading: Makluman!!!

Catat Ulasan

  1. heee most welcome!

    p/s: Kakha pernah kena sekali haha sejak dr tu mesti kakha letak link atau apa2 maklumat yg dpt dr mana :D sharing is caring kan kan kan

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

 
Top