GuidePedia

2
Salam... lama tak online.. ku update blog guna note saje.. tak sempat betul nak on lappy... malam ni baru berkesempatan nak online sekejap.. kejap lagi nak smbng keje lain pulak..


Alhamdulillah... hari ni selesai urusan aqiqah Faiqah.. tiada kenduri kendara.. kerana kesuntukan masa dan kesibukan aku dan suami..akhirnya kami memilih untuk menggunakan agen sahaja dalam menguruskan aqiqah Faiqah.. 

Selalu aku dengar kat radio ikim.fm, pasal EZ Qurban, so, aku dan suami search la pasal EZ Qurban.. memang ada menyediakan perkhidmatan kurban dan aqiqah dan boleh buat secara online.. 

Hari ni, suamiku uruskan dengan urusan bank in kan duit...dan setelah tu, isi borang online.. Alhamdulillah.. selesai sudah... Rasa selesai satu amanah dan tanggungjawab.. walaupun aqiqah hanya sunat, tapi taraf sunatnya ialah sunat mu'akad, iaitu sunat yg sangat dituntut sebagai tanda syukur atas anugerah Allah memberi kita zuriat... 
Invoice yg dihantar melalui email setelah pengesahan borang online... 

Ada masa, aku akan follow up pasal pembayaran ni, di pejabat EZ Qurban di Batu Cave yg tak jauh dari rumah kami... 

Bagi sapa2 yang buat qurban atau akikah tapi kesuntukan masa dlm nak menguruskannya boleh ke laman web EZ Qurban

p/s: hajat dihati memang nak adakan kenduri tapi banyak sgt kekangan..terutama masa, takut tak berkesempatan pula nk laksanakan bila asyik bertangguh...akhirnya cara ni pilih..moga ibadah kami diterima Allah..insya-Allah..ameen..
Thanks for reading: Aqiqah Online untuk Faiqah

Catat Ulasan

  1. Ooo buat kambing ea, kakha amik lembu je sebahagian, lmbu toki hehe rm300~ :) sama lah lega bila dah selesai semuanya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Huhu.. Tapi tak mmpu nk buat knduri..byk sgt kekangan masa... Hubby bkn cikgu kn..so cuti lain2.. Huhu

      Padam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

 
Top