Susu Formula = Anak Lembu

Hari ni ku MC.. Allah nak suh ku rest dan muhasabah diri.. ku berblog smbil baring je ni.. sambil2 Faiqah lak tido, suamiku kerja.. bosan.. update lah blog yg tak seberapanya ni..

Suamiku balik dr tempat kerja sbb nak hntr aku ke klinik.. tapi ternampak kat tangannya plastik bag yg ada susu Faiqah.. hmm.. terfikir aku satu ketika dulu kat Facebook.. kisah org mengkondem ibu2 yg bg anknya susu formula.. 

Kritikan yg diaorg ni bg dasyat2 tau, smpaikan aku tersntuh gak bila ingat2 balik yg Faiqah skrg dh minum FM dan susu ibu. apa tak nya, boleh ke ada yg kata, sapa yg bg susu formula, di katakan anak lembu sebab susu formula kan kebanyakkan dari susu lembu.. huh!!.. terkedu engkau.. mau tak nya.. mmg la org terasakan..

Kesian kt ibu2 yg bg anaknya susu formula.. sbb bukan sngja dia nk bg susu formula.. boleh jadi susu kurg, mak atau ank yg sakit, xde ilmu.. tapi jgn lah hentam smpai gtu sekali..

Kita tak tau mslh org.. so jgn nk hentam org tak tentu pasal ok.. 

P/S: susu ibu adalah anugerah Allah.. bukan utk dibanggakan dan dijaja.. tapi untuk disyukuri kebesaran-Nya..

Catat Ulasan

0 Ulasan