MC Bidan Terjun

Minggu ni mmg rasa kelam kabut sikit aku.. Sibuk kalah menteri je..lepas cuti raya yg pnjng..skrg tiba la waktu sibuk lak kn..

Hari isnin sekolah macam biasa...s3lesaikan kerja2 sekolah dan dapatkn cop dan tandatangan pengetua tugasan induksi individu...

Hari selasa hingga khamis aku g kursus induksi di Port Dickson... Lepas habis kursus..hari jumaat naik sekolah...dapat dua berita.. Aku kena jadi juruacara majlis...atau s3nang kata MC... Mmg terkejut.. Rasa cam bidan terjun je.. Xde pape persediaan pun...

Hari sabtu..jadi mc utk program kecemerlangan pelajar...dan utk hari ahad..mc utk seminar pelajar anjuran PIBG s3kolah... Huwwaaa...rasa m3ncabar sungguh.. Namun... Baru ku tahu da yg itu lah potensi aku yg tak pnh ku tahu...

Ku da potensi bercakap spontan di hadapan org ramai... Tapi lepas jadi cikgu baru terserlah... Alhamdulillah..kedua2 majlis berjalan lancar...wlaupun xde persediaan yg cukup...

Tapi..nk jadi juruacara mjlis mmg mncabar sbb mcm artis la..kna jaga suara...dah la suara ku serak2 lpas blik berkursus..tu yg buat aku cuak..tapi Allah permudahkan Alhamdulillah..

Petuaku mudah je.. Nak jadi pengacara majlis kena relax dan cool je... Lau gugup..mmg hncur... S3terusnya amalkan baca surah al-insyirah berulang kali....insyaallah dipermudahkan...

Tapi ni lah pengalamn manis sepanjang aku bergelar guru... Mencabar tapi bessttt...

Published with Blogger-droid v2.0.9

2 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. memang cikgu bz pon hehehe org gile je kate kerja cikgu ni tak bz haha boleh ke wat statement gitu ahaks??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh je... Tak pun nk ayat sedap sikit.. Org yg pendek akl...hahaha...cikgu tak pnh nk komplen keje org lain kn...mulia kn cikgu... Hehe

      Padam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama