Bahrin si Tangkai Jering

Salam... baru lepas tgk cter Cerekarama TV3.. haha.. kelakar betull..


"Bahrin Tangkai Jering"... tengok tajuk tangkai jering tu aku dah tahu, citer ni kelakar.. pastu tgk plak intro dan pelakonnye zul yahya.. sah2 la.. citer lawak kan..

Memang lawak, tapi banyak pengajaran citer ni.. Pengajaran buat suami2, jangan la kedekut tahap si bahrin tu ea.. buruk bebenor ropernye.. haha... (ajuk cakap ustaz kazim, dlm satu ceramah ustz kazim de kisahkan 3 sifat buruk lelaki yg harus dihindarkan, salah satunya kedekut)... 

Watak yang dibawa oleh Zul Yahya, memang menjadi.. kombinasi plak dgn Lisdawati.. mmg kena.. pelakon yang mantap.. Cerita yang simple, sempoi dan santai.. cerita yang tak berat, tapi padat dengan maksud dan pengajaran yang baik..

Tapi aku bestnye jalan citer ni, tak leh nak agak pe kesudahannya, cuma bila nak last2 tu, blh la agak sbb Bahrin tu de makwe kn.. so.. msti dia kantoi dgn bini dia.. 

Watak dibawa mak jah, bagus dan patut diteladani, mak jah tu, bkn calang2 jiran2, tapi bagus, dan positif dan sentiasa bg idea2 utk tolong Nab tu kearah yg positif.. 

Ok lah.. mesti ramai yg layan kan citr tu kan.. so.. tak yah la nk bebel pnjang.. mmg best cerekarama malam ni.. next week harap2 de citer best mcm ni lagi.. ..

Catat Ulasan

1 Ulasan

  1. layan jugak! hahaha walaupun mata mengantuk layankan jugak. nak tangok macam mana dia boleh abeh. huhuhu

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^