Kesibukan bermula

Sambil2 tunggu kereta siap diservis.. Penat pulak menunggu..

Minggu depan mulalah minggu yg sibuk bgku dan suamiku... Macam2 program suamiku ada.. Aku pulak terpilih menjadi fasilitator untuk Kem Ihya' Ramadhan peringkat Wilayah Persekutuan.. Mula 30hb hingga 2 Ogos. . Empat hari tu..

Sepatutnya hari Jumaat lepas aku kena g mesyuart utk program tu.. Tapi mslhnye surat ku dpat tengah hari.. Dah terlepas dah meayuaratnye.. So.. Kena lah telepon org yg urusan hal tu... Adoyai. Dah bnyk kelas plak tu.. So.. Lepas kelas ada break jap.. Aku tepon je ustaz aziz... Lepas tnya dia sedikit sebnyk.. Dpt la gmbrn sikit pasal kem tu...

Yang sedihnye pastilah pasal putri kesyganku...terpaksa tinggal kt pengasuh lama.. Hntar dari pagi hingga petang. Dan hari Rabu dari hingga malam sebab suamiku ada majlis berbuka dengan pegawai2nye.. Aku mmg dapt balik sbb aku mnta balik.. Tak sanggup lah nak tinggal ank smpai 4 hari.. Tambh2 dia menyusu badan lagi... Tapi lepas terawih baru balik... Mujur juga tmpt prgram dgn umahku tak jauh mana...

Redha je lah dgn kesibukan yg ada... Betullah 5 perkara yg Rasulullah pesan.. Ingat 5 sebelum 5.. Dan aku kna ingt waktu lapng sebelum sbuk... Skrg dh dtg wktu sibuk ku...

P/S: Aku tak tolak tawaran jadi fasilitator tu wlaupun aku blh wat macam tu.. Dari situlah aku nk cari pengalman luar.. Tak harap dok sekolah je.. Nak cari sst ilmu bru diluar... Dapt knal ramai org.. Lagipun dah lama tak join prgram mcm ni... 13 dan 14 Ogos aku busy plak dgn iring pljar buat latihan utk hari merdeka.. Bagus juga rasa sibuk.. Sbb rasa diri ni ada kerja... Moga Allah permudahkan urusanku dan suamiku... Ameenn..


Catat Ulasan

2 Ulasan

  1. Takpe amik pengalaman, at least masih boleh jumpa anak...

    ingt jugak, masih ada yg tinggal anak lelama :)

    selamat menjalankan tugas ye ^__^ pengalaman takkan dtg sendiri if kite sesuka nak tolak :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup.. Sbb tu x tolak. . Tu la.. Dlm ramai2 ustzh.. My yg terpilih..mmg rezeki la tu utk dlmi ilmu... Xpe ada je klpangan nnt.. Mmg dh get ready pun.. Hubby pun support utk tlg amik ank.. Nasib dapt pngasuh yg ok.. Tu yg x risau sgt... Moga dipmdhkn.. Doakn kami ea... Yup... Msih rasa bertuah sbb diberi izin jmpe ank...

      Padam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^