Jom mengandung ramai-ramai... :D

Tetiba teringat isu kat sekolah tadi.. tu yang datang idea nak coret tuh... Tadi dapat berita.. sorg akak kat sekolah ku baru selamat melahirkan bayi perempuan.. Memang hajatnya tercapailah sebab dia ada seorg ank perempuan dan dua lelaki.. so, dapat lagi seorg perempuan.. so.. kira adillah..

pastu tetiba dengan plak da cikgu2 ni ckp "dah berjangkit plak"... aku pun pasang la telinga.. sapa plak yg berjangkit tu... Rupanye akk yg dh lama mengidam nk pregnant.. Alhamdulillah rezeki Ramadhan buat akk Kalsom... Tahniah kak... sebab tahun lepas dia keguguran... Tahun ni dapat lagi... Alhamdulillah... 

Pastu kecoh la.. sapa lagi ni nak berjangkit... tambah2 tahun depan dua org ustazah yg akan cuti bersalin... ada org tanya aku.. ustazah Mariah tak nak sambung ke... hahaha.. aku jawab.. tunggu la.. tahun 2013 aku smbung... kehkehkeh... 

Bila dok kecoh2 pasal mengandung ni.. huuhu.. mmg aku teringin nak mengandung lagi.. indah ooo... hanya org pmpuan je tahu tau... org lelaki dok senyap2 okies... Aku smpai mimpi2 waktu bersalinkan Faiqah dulu... Ntah la.. xde rasa serik.. tapi nikmat sungguh kali pertama jadi ibu... 

Memang nak mengandung,, tapi suamiku tak nak lagi.. sebab mmg plan asal kami nak jarakkan 3 tahun.. macam adik beradik ku.. semuanya jarak 3 tahun.. mmg ok la pun.. cuma rasa teringin tu tebal.. tapi tak ready dan tak puas lagi manja kan si Faiqah ni... Paling kurang, Faiqah dah pandai berdikari sedikit baru bagi dia adik... 

Tapi betullah kata ustaz Kazim... memang fitrah la... mmg pmpuan rasa sakit bersalin.. tapi dia tak kan rasa serik nak mengandung dan melahirkan.. walau serik macam mana pun.. dia tetap akan mengndung gak nnt... 

So.. tunggu lah lagi 2 tahun ea.. baru planning yang baru... setakat ni hold dulu... Main dgn faiqah puas2 dulu.. skrg ni tak puas g gomol2 dgn dia.. geram ooo.. dgn Faiqah.. sama perangai la dgn Eaca anak kwn ku... Comei tgk eaca..  umi dia rindu dendam sbb byk keletah dh... tapi... (tak perlu ku teruskan ayat ni... nnt menusuk jantung aku juga..)

Tahun depan get ready ustazah2 nk prggy... aku akan menyusul nnt... ciss... gatai tull... hihihi


Catat Ulasan

2 Ulasan

  1. salam kenal...betul tu..preggy ni buat kita rindu...sy pn sama even baru je lahirkan sorg baby girl...cuti pn lum abis lg,sek pn lum naik lg...tp dh rasa rindu nk preggy lg...hehehe....

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^