Berbuka di Jenjarom

Alhamdulillah.. Allah bg kekuatan padaku utk berpuasa dan berbuka hingga akhirnya...

Rasa penat juga ealah... Mana melayan si Faiqah yg demam lagi... Dan tak blh wat satu keje pun.. Ari pertama puasa ku terpksa postpone waktu mandi ke petanh kau... Penangan Faiqah demam la ni...

Dah dia demam... Tak nak makan lak tu.. Yang dia nak mengepeng aje.. Huhu.. Namun ku kuat kan smgt utk truskan berpuasa juga.. Alhamdulillah.. Mmg Allah bagiku kekuatan utk berpuasa walaupun seharian Faiqah menyusu je.. Pump jgn harap la dpat pegang ea time2 dia demam.  kirkm slm je lah..

Eh.. Nk cite psl berbuka di jenjarom.. Melalut ke lain plak... Ok.. Back to our topic... Aku dan suami dh merancang nk g berbuka umah baru kak ipar ku.. Iaitu satu2nya kak suamiku di jenjarom. . Banting selangor... Tapi sebelum tu kitaorg plan nk g Nilai dulu.. Saje2 la window shopping nk raya ni... Sja la shopping awl2.. Tak nk la berebut saat akhir kn.. X best bersesak2... Last2... Tak jadi sbb suamiku bawa kete g service dr jam 8.30 pagi hingga 3.30 ptg baru balik...

So.. Terpksa la ubah planning.. G berbuka kat umah kak ipar dulu..  esoknya bru gerak g Nilai... Yang pasti g nilai bukan nk cari bbju Faiqah ok.. Sbb baju faiqah awl2 lagi aku dan suami dan get ready... Tema raya kitaorg tahun ni polkadot background purple.. Blh jmpe ke tak baju tu esok kita tggu je lah...

Tapi... Aku syukur sbb plan nk berbuka bersama keluarga tercapai.. Wlaupun keluarga mentua.. Tapi mcm keluarga sndiri... Planning nk berpuasa dgn family belah aku di kedah plak tggu gaji t lah.. Baru plan nk balik kg di kedah plak..

Ok.. Semoga planning esok berjalan dgn lancar dan segala urusan dipermudhkan Allah.. Insya-Allah...

P/S: sape nk ikut aku shopping jomm.. Tapi bayr sendiri la... Hehhhe.. Doakan aku jmpe jenis corak yg ku nk cari tu esok k... Selamat malam....

Catat Ulasan

0 Ulasan