Periuk Belanga

Salam blogger... 


Rasa rajin nak conteng2 dinding blog saya... Tadi saja jalan2 petang, sbb nak g tukar tayar kereta yang dah merekah.. memikirkan nak balik kg minggu depan.. nak travel, dari K.Lumpur ke JOhor, JOhor ke Kedah, dan Kedah ke K.LUmpur, selama seminggu bercuti2 malaysia, maka kena la keringkan duit poket utk tayar kereta.. bkn apa untuk keselamatan...

Hujung2 bulan tukar tayar kete... haha.. mcm kelakar je.. tapi ada je rezeki kan.. Allah Maha Kaya dan Maha Luas... kita la kena usaha carikan... haha.. termelalut dh...

Lepas siap tukar tayar, jalan2 cari makan la plak.. So, singgah di Danau KOta... Jarang sgt jalan2 area tu.. Rupa2nya banyak sgt kedai2 makan dan restoran besar2 kat situ... mmg bnyk, nak makan ala arab, egypt, Chinese Muslim, omputih, sume ada... So, aku dan suamiku, jalan2 la cari makan.. Last2 nmpk restoran namanya "Restoran Periuk Belanga"... nmpk menarik restoran tu... dan tak ramai org sgt.. bersih dan kemas...

Aku order, Nasi Goreng Seafood dan Sirap LImau Suam, suamiku order Nasi goreng ayam kunyit dan Limau suam... yang kelakarnye, bila order dh smp, menunye terbalik.. Suamiku order, nk nasi yg pedas, tapi aku x pedas, tapi terbalik, last kami tukar la nasinye... tapi mmg sedap maskan kt situ.. resepinya lain dari yg biasa kita makan... 



Faiqah mula2 nangis, tapi bagi dia pegang keropok ikan senyap.. nagis sbb takut abi tinggal je... Lepas makan2, terus balik.. ok lah tu.. minggu ni x jalan2 sbb aku ke sekolah pagi tadi dan esoknye suamiku kerja plak.. so, mmg tak jalan2 sgt la.. gpun, minggu dpn mmg nk betul2 jalan2... 

Itu je lah.. jalan2 minggu ni.. but it make Faiqah n me n my hubby happy..b-coz we always togethers.. Alhamdulillah... 

Post a Comment

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama